ΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/10/2021 19:27

Ηλίας Κασιδιάρης: Κινδυνεύει με ολική απαγόρευση επικοινωνίας εκτός φυλακών

O Ηλίας Κασιδιάρης είναι αντιμέτωπος με σκληρό πειθαρχικό έλεγχο, που μπορεί να φτάσει ακόμα και στην απαγόρευση των επικοινωνιών του αλλά και στην αλλαγή κελιού στο οποίο βρίσκεται τώρα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ηλίας Κασιδιάρης: Κινδυνεύει με ολική απαγόρευση επικοινωνίας εκτός φυλακών
Ηλίας Κασιδιάρης (Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Ο Ηλίας Κασιδιάρης, καταδικασμένος για τα εγκλήματα της Χρυσής Αυγής, εκμεταλλεύτηκε το δικαίωμα που είχε για τηλεφωνήματα με τον στενό του οικογενειακό κύκλο για να εξαγγέλλει μηνύματα μίσους, τα οποία δημοσιεύονταν στο Youtube, παρακούοντας τις εντολές της Γ.Γ Αντιεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου.

Έτσι, παραγγέλθηκε πειθαρχικός έλεγχος ο οποίος απέδειξε τα παραπάνω με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να χάσει οποιαδήποτε τηλεφωνική επικοινωνία με τους οικείους του αλλά και στην αλλαγή κελιού στο οποίο βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Υπενθυμίζεται, ότι στις 7 Οκτωβρίου, η Σοφία Νικολάου επέβαλλε περιορισμό επικοινωνίας με οποιονδήποτε άλλον εκτός από τα μέλη της οικογένειάς του, επειδή ανέβαζε βιντεάκια στο Youtube. Θα ασκηθεί ποινικός έλεγχος και στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, σύμφωνα με το Open.

Η εισήγηση της Σοφίας Νικολάου στις 7/10:

«Εισηγήθηκα στο Συμβούλιο Φυλακών Δομοκού την έκδοση απόφασης για να ληφθούν μέτρα σχετικά με πιθανές έκνομες ενέργειες του καταδικασμένου ηγετικού στελέχους της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, αναφορικά με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες του. Κάθε κρατούμενος έχει δικαίωμα να τηλεφωνεί στους οικείους ή τους δικηγόρους του. Αλλά στην περίπτωση Κασιδιάρη πρέπει να ελεγχθούν ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις που αφορούν στη διάπραξη αδικήματος του άρθρου 183 του Ποινικού Κώδικα, ήτοι της διέγερσης σε ανυπακοή, αλλά και σε έτερα αδικήματα.

Από τον Μάιο 2021 έστειλα αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα ο οποίος ερευνά την υπόθεση και είναι πιθανό να αποκαλύψει κι άλλες παράνομες ενέργειες σχετικά με τις τηλεφωνικές συνομιλίες του κυρίου Κασιδιάρη οι οποίες καταγράφονται και αναρτώνται σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η επίσημη Πολιτεία οφείλει να παρεμβαίνει σε περίπτωση που το επιβάλλουν λόγοι εθνικής ασφάλειας ή προς διακρίβωση ιδιαίτερα σοβαρών εγκλημάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΗΛΙΑΣ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΦΥΛΑΚΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ