Μενού
  • Α-
  • Α+

Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες για τη νέα γυναικοκτονία, αυτή τη φορά στην Ιεράπετρα της Κρήτης, με θύμα μια 48χρονη γυναίκα. Η υπόθεση παίρνει νέες διαστάσεις μάλιστα, καθώς οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως η άτυχη Νεκταρία είχε καταγγείλει το θύμα στην Αστυνομία, ωστόσο, αυτή δεν έκανε το παραμικρό προκειμένου να αποφύγει δυσάρεστες εξελίξεις. Ετσι, η Ελλάδα μετρά πλέον 13 γυναικοκτονίες μέσα στο 2021!

Ο δράστης της δολοφονίας της άτυχης Νεκταρίας αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα και είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική. Η αστυνομία τα έμαθα εγκαίρως όλα αυτά, όταν τα κατήγγειλε η τότε εν διαστάσει σύζυγό του, όμως μάταια. Οι καταγγελίες έμειναν κλειδωμένες σε κάποιο συρτάρι γραφείου, καθώς δεν κρίθηκε σκόπιμο να διενεργηθεί κάποια έρευνα ή να γίνει έστω μία σύσταση στον μετέπειτα δολοφόνο. 

Η ιστορία γίνεται ακόμα πιο τραγική, αφού σύμφωνα με πληροφορίες που έγιναν γνωστές από τον κύκλο του 54χρονου δράστη, εκείνος διαμήνυε πως ήταν αποφασισμένος να σκοτώσει την 48χρονη. Ισως μάλιστα η ίδια να είχε ενημερωθεί για τα λεγόμενα του πρώην συζύγου της και αυτό να την ώθησε στο να πάει στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα και να ζητήσει μέτρα προστασίας.

Αδράνεια της αστυνομίας όπως και στη Δάφνη

Από την εξέλιξη των γεγονότων προκύπτει πως η αστυνομία δεν αξιολόγησε σωστά την καταγγελία της γυναίκας, δεν έκρινε ορθά την επικινδυνότητα του δράστη και κάπως έτσι φτάσαμε να μετράμε ένα ακόμη θύμα με την αστυνομία να γνωρίζει! Γιατί ποιος μπορεί να ξεχάσει την ιστορία της Δάφνης, όπου μία γειτόνισσα είχε καλέσει την αστυνομία, 19 ημέρες πριν από τη δολοφονία της 35χρονης Αννας από τον 40χρονο σύζυγό της, ο οποίος είχε καταγγελθεί για ενδοοικογενιακή βία. Τότε, η αστυνομία είχε μπει στον... κόπο να πάει μέχρι το διαμέρισμα, όπου ακούγονταν φωνές, οι αστυνομικοί κοιτάξαν από το παράθυρο του διαμερίσματος και στη συνέχεια έφυγαν άπραγοι. Αποτέλεσμα, μερικές ημέρες μετά ένας ακόμη θάνατος.  

Η τελευταία προφητική ανάρτηση της Νεκταρίας

Στο μεταξύ, συγκλονιστικό είναι το τελευταίο μήνυμα της 48χρονης μητέρας των τεσσάρων παιδιών, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ είχε εξωτερικεύσει τα συναισθήματά της από την πίεση που αισθανόταν από τον πρώην σύζυγό της και δεν το έκρυψε: «Κανείς δεν μπορεί να κρίνει τις επιλογές μου. Γιατί κανείς δεν έζησε τη ζωή μου!» ανέφερε με ανάρτησή της στα social media, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα έγραφε: «Να τολμάς να λες όχι σε όποιον καταπατά τα θέλω σου».

Όπως ανέφεραν όσοι γνώριζαν τον 54χρονο, λένε πως εδώ και καιρό είχε διαφορές με τη 48χρονη και τους είχε πει πως θα τη σκότωνε. Και πράγματι, το έκανε στις 8 το πρωί όταν όρμησε στα ενοικιαζόμενα δωμάτια όπου διέμενε προσωρινά η άτυχη 48χρονη και την μαχαίρωσε 8 φορές, όπως εκτίμησε ο ιατροδικαστής που εξέτασε τη σορό της.

«Είχαμε προηγούμενα» είπε ο δράστης

Συγκλονιστικές είναι οι λεπτομέρειες για την άγρια δολοφονία. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο Creta24, η κόρη της ιδιοκτήτριας των ενοικιαζόμενων δωματίων όπου δολοφονήθηκε η 48χρονη με καταγωγή από τις Μοίρες, ο 54χρονος εμβόλισε με την μηχανή του την άτυχη γυναίκα, όταν αυτή κατέβαινε από το αυτοκίνητό της για να συναντήσει την ιδιοκτήτρια των ενοικιαζόμενων δωματίων, όπου πρόσφατα έπιασε δουλειά.

Η 48χρονη άρχισε να τρέχει στο πάρκινγκ για να γλιτώσει. Η ιδιοκτήτρια, σύμφωνα με όσα περιγράφει η κόρη της, εντόπισε την 48χρονη νεκρή σε σκάλες κοντά στον χώρο της πισίνας, μαχαιρωμένη από τον 54χρονο. «Είχαμε προηγούμενα», είπε ο δράστης στην ιδιοκτήτρια των ενοικιαζόμενων δωματίων, μετά τη νέα γυναικοκτονία. Στη συνέχεια, ο 54χρονος επιχείρησε να φύγει με τη μηχανή του, ωστόσο δεν τα κατάφερε γιατί δεν έπαιρνε μπροστά και έτσι, πεζός πήγε στον γκρεμό, όπου και απειλεί να αυτοκτονήσει.

Τραγικό είναι επίσης το γεγονός, πως πριν από την Αστυνομία, στο σημείο έφτασε ο γιος της 48χρονης, που είδε νεκρή τη μητέρα του. Σύμφωνα με πληροφορίες του Creta24, ο 54χρονος πριν από δύο ημέρες είχε απειλήσει πως θα σκοτώσει το θύμα και μάλιστα η 48χρονη το είχε εκμυστηρευτεί σε φίλη της. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως η 48χρονη και ο 54χρονος, βρίσκονταν σε διάσταση αρκετό διάστημα και η άτυχη γυναίκα είχε φύγει από το σπίτι. Στο σημείο, που απειλεί ο 54χρονος να βάλει τέλος στη ζωή του, βρίσκονται ΕΚΑΒ, Αστυνομία, Λιμενικό και ειδικός διαπραγματευτής.

Παρουσία των τεσσάρων παιδιών της η κηδεία

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, η άτυχη 48χρονη αναμένεται να κηδευτεί στον τόπο καταγωγής της τον Αμπελούζο στις 2 το μεσημέρι παρουσία των παιδιών της, των στενών συγγενών και φίλων της. Στο μεταξύ, φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ιεράπετρας βρίσκεται ο 54χρονος συζυγοκτόνος, μετά τις επτάωρες διαπραγματεύσεις με την ΕΛ.ΑΣ. για την παράδοσή του. Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, ο 54χρονος μετά την άγρια δολοφονία της πρώην συζύγου του αυτοτραυματίστηκε με μαχαίρι στο στήθος. «Φέρει δύο τραύματα από αμβλύ όργανο στο αριστερό στήθος. Το ένα επιφανειακό το άλλο λίγο πιο βαθύ. Οι γιατροί τον περιέθαλψαν ενώ δεν χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση», τόνισε μιλώντας στο cretapost, ο διοικητής του νοσοκομείου Ιεράπετρας, Μανώλης Καλλιονάκης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA