ΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/11/2021 15:32

Χρυσή Αυγή: Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε τα αιτήματα τριών καταδικασθέντων

Απορρίφθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών τα αιτήματα τριών καταδικασθέντων χρυσαυγιτών, οι οποίοι ζητούσαν αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους στο εφετείο - Οι δύο έχουν κριθεί ένοχοι και για τη συμμετοχή τους στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Χρυσή Αυγή: Το Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε τα αιτήματα τριών καταδικασθέντων
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Tο Πενταμελές Εφετείο Αναστολών απέρριψε τα αιτήματα τριών καταδικασθέντων χρυσαυγιτών, οι οποίοι ζητούσαν αναστολή εκτέλεσης της ποινής τους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή τους στο εφετείο. Τα αιτήματα υπέβαλαν οι: Αναστάσιος Πανταζής (πυρηνάρχης Περάματος), Αναστάσιος - Μάριος Αναδιώτης και Αριστοτέλης Χρυσαφίτης, οι οποίοι έχουν καταδικαστεί για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση, ενώ οι δύο τελευταίοι και για τη συμμετοχή στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα.

Συγκεκριμένα, το αίτημα του Αναστάσιου Πανταζή απορρίφθηκε από το δικαστήριο κατά πλειοψηφία (ένα μέλος είχε την άποψη ότι πρέπει να γίνει δεκτό), καθώς σύμφωνα με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας που υιοθέτησε το Δικαστήριο: «Ο αιτών υποστηρίζει ότι το κόμμα δεν υπάρχει πια. Εγώ άλλα διαβάζω για το αν υφίσταται. Συνεχίζουν να δρουν και να ενεργούν. Όχι όπως τότε, πιο κεκαλυμμένα. Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε, αφορούν ένα πλαίσιο με μακρά δράση και έλαβε χώρα σε περισσότερα του ενός περιστατικού. Αν αφεθεί ελεύθερος, είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων».

Ο Αναστάσιος Πανταζής, που εκτίει ποινή κάθειρξης 12 ετών για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρα ανθρωποκτονίας για την επίθεση σε βάρος των αλιεργατών στο Κερατσίνι και επικίνδυνη σωματική βλάβη για την επίθεση σε βάρος των αφισοκολλητών του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, επικαλέστηκε μέσω του συνηγόρου του, αλλά και της συζύγου του που κατέθεσε ως μάρτυρας, προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει τόσο ο ίδιος όσο και δύο από τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του.

«Τα προβλήματα υγείας που επικαλείται δεν είναι τόσο σοβαρά που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν εντός της φυλακής, ενώ και τα προβλήματα των παιδιών του δεν φαίνονται να είναι τόσο σοβαρά. Δεν προκύπτει ανεπανόρθωτη βλάβη που δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με άλλο τρόπο», σημείωσε η εισαγγελική λειτουργός ζητώντας την απόρριψη της αίτησης.

Ο Αναστάσιος Αναδιώτης, καταδικασθείς σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για συνέργεια στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, υποστήριξε μέσω της μητέρας του ότι επιθυμεί να παρακολουθήσει τα μαθήματα του μεταπτυχιακού προγράμματος, στο οποίο έχει γίνει δεκτός.

Ως αστήριχτη, τέλος, απορρίφθηκε η αίτηση του Αριστοτέλη Χρυσαφίτη, ο οποίος έχει επίσης καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 7 ετών για συμμετοχή στην ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και ένταξη στην εγκληματική οργάνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΠΑΥΛΟΣ ΦΥΣΣΑΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ