Μενού
  • Α-
  • Α+

Αλλαγές και νέα μέτρα που αφορούν τους ανεμβολίαστους για την ανάσχεση της διασποράς του κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες αποφασίστηκε πως οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα προσέρχονται στις δουλειές τους με δύο rapid test ενώ ο ίδιος αριθμός παραμένει και για όσους απασχολούνται στην εστίαση, καθώς δεν θα αυξηθούν σε τρία.

Από εκεί και πέρα αλλάζει και το καθεστώς και για τους εξωτερικούς χώρους στα καταστήματα εστίασης. Καταργούνται οι κατασκευές με προστατευτικά νάυλον καθώς πλέον θα θεωρούνται και αυτοί ως κλειστοί χώροι. Παράλληλα υπάρχουν σκέψεις να είναι υποχρεωτικό το rapid test για την είσοδο σε δημόσιες υπηρεσίες αλλά και τράπεζες, για όσους δεν έχουν κάνει εμβόλιο.

Υπό την πίεση των όλο και αυξανόμενων κροσυμάτων, στις 13:00 συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων και στις 18:00 ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλευρης, ανακοινώνει νέα μέτρα. Νωρίτερα στο Μαξίμου έλαβε χώρα υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη η καθιερωμένη σύσκεψη για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία δεν έγινε χθες λόγω απουσίας του πρωθυπουργού και τέθηκαν επί τραπέζης τα νέα -ανησυχητικά- δεδομένα.

Ολοταχώς για νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων

Την ίδια ώρα υπάρχει έκδηλη ανησυχία και δυστυχώς και σαφείς ενδείξεις, ότι τα κρούσματα που ανακοίνωσε χθες (1/11) ο ΕΟΔΥ κι αποτέλεσαν το το απόλυτο ρεκόρ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αναμένεται να καταρριφθεί. Οι 5.449 νέες μολύνσεις της 1ης Νοέμβρη, σήμερα Τρίτη ενδέχεται να αγγίξουν ή ακόμα και να ξεπεράσουν τις 6.000.

Θα πρέπει να τονιστεί δε, ότι στην παρούσα φάση, το οριζόντιο lockdown έχει αποκλειστεί, ωστόσο, από ώρα σε ώρα «κλειδώνουν» τα μέτρα για να αναχαιτιστεί η έξαρση της πανδημίας. Σύμφωνα με όσα διαρρέονται τις τελευταίες ώρες, οι ειδικοί εισηγούνται την αυστηροποίηση των μέτρων σε μεικτούς χώρους διασκέδασης, κατά προτεραιότητα στις «κόκκινες» περιοχές. Επίσης επί τάπητος έχει τεθεί η αύξηση του αριθμού των rapid test που θα πρέπει να κάνουν οι ανεμβολίαστοι με δικά τους έξοδα κάθε εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά στους ελέγχους, δεδομένη είναι η αυστηροποίησή τους το επόμενο διάστημα προκειμένου να διαπιστωθεί κατά πόσο τηρούνται οι υγειονομικοί κανόνες και κατά πόσο οι καταστηματάρχες προχωρούν σε επιβεβαίωση της ταυτοπροσωπίας στους εμβολιασμένους. Για τους ανοιχτούς χώρους στους οποίους βρίσκονται και ανεμβολίαστοι οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν στο εάν όντως πρόκειται για ενδεδειγμένους χώρους ή για μεσοβέζικες λύσεις που ευνοούν τη μετάδοση του ιού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA