Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε γύρω στις 22:00 το βράδυ το Μοναστηράκι, καθώς περίπου 200 οργανωμένοι οπαδοί του Ολυμπιακού επιχείρησαν να προσεγγίσουν τα ξενοδοχεία που διαμένουν υποστηρικτές της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, οι οποίοι ταξίδεψαν από τη Γερμανία για την ποδοσφαιρική αναμέτρηση με τους «ερυθρολεύκους».

Οι οπαδοί των δύο ομάδων είχαν δημιουργήσει «βεντέτα» από την προ ημερών αναμέτρηση, όταν Ελληνες φίλαθλοι δέχτηκαν επίθεση από ομάδα Γερμανών. Από νωρίς το απόγευμα υπήρχε στην ΕΛ.ΑΣ. ανησυχία για «θερμό επεισόδιο», ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι είχαν ζητήσει από τους οπαδούς των Γερμανών να μην περιφέρονται στην πόλη με διακριτικά της Αϊντραχτ.

Οι οπαδοί του Ολυμπιακού γνώριζαν που θα καταλύσουν οι υποστηρικτές της γερμανικής ομάδας και τους περίμεναν στην πλατεία Μοναστηρακίου. Όταν αντιλήφθηκαν ότι δεν θα μπορέσουν να προσεγγίσουν τα ξενοδοχεία τους, τότε επιτέθηκαν με πέτρες και φωτοβολίδες στους αστυνομικούς που βρίσκονταν εκεί. Το αποτέλεσμα ήταν για περίπου 10-15 λεπτά να υπάρχουν συγκρούσεις, με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. να ρίχνουν χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή προσαγωγές εμπλεκομένων, ενώ αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA