Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εγκύκλιο που εξέδωσε, η Ιερά Σύνοδος καλεί όλους τους πιστούς και τον κλήρο «να τηρεί επακριβώς άπαντα τα μέτρα προστασίας», στέλνοντας μήνυμα σε όσους πιστούς δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα να προσέρχονται στους ιερούς ναούς αφότου έχουν υποβληθεί σε διαγνωστικό τεστ (rapid ή pcr). Προτρέπει παράλληλα εκ νέου τους πολίτες να εμβολιαστούν. Τονίζει επίσης την υποχρέωση των ιερέων, ψαλτών, νεωκόρων κλπ να υποβάλλονται σε δύο τεστ την εβδομάδα (rapid ή pcr). Ο έλεγχος θα γίνεται από τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Η εγκύκλιος εκδόθηκε ύστερα από επικοινωνία του Γραφείου του Πρωθυπουργού με την Ιεραρχία της Εκκλησίας, ύστερα και από αυτά που είπε χθες ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο MEGA. Η Ιεραρχία της Εκκλησίας ανταποκρίθηκε αμέσως κι έστειλε τη σχετική εγκύκλιο για τη διενέργεια τεστ. Υπεύθυνα για την τήρηση των μέτρων θα είναι τα Εκκλησιαστικά Συμβούλια.

Να σημειωθεί ότι σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν ισχύουν μέτρα απαγόρευσης εισόδου σε χώρους λατρείας λόγω υγειονομικών περιοριστικών μέτρων.

Σημειώνεται, πως με αφορμή σχόλια περί της μη τήρησης επαρκών μέτρων για την προστασία και την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού από πλευράς της Εκκλησίας, εκκλησιαστικοί κύκλοι σχολίαζαν πως «η Εκκλησία τηρεί την τάξη». Οπως, άλλωστε, τονίστηκε στην Ιερά Σύνοδο, η Εκκλησία της Ελλάδος από την πρώτη στιγμή της προσπάθειας αναχαίτισης του κορονοϊού, έλαβε όλα τα ενδεδειγμένα υγειονομικά μέτρα και σε νέα της ανακοίνωση προτρέπει τους πιστούς να εμβολιαστούν.

Στο χθεσινό ανακοινωθέν της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τονιζόταν χρακτηριστικά πως: «Με αφορμή την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού, η Ιερά Σύνοδος, πέρα από τις γραπτές Εγκυκλίους και οδηγίες Της, απευθύνει έκκληση σε όλους τους Κληρικούς Της, καθώς και στον πιστό λαό, ώστε κατά την προσέλευσή τους στους Ιερούς Ναούς να τηρούν επακριβώς όλα τα μέτρα προστασίας για την εξάπλωση της ασθένειας του κορονοϊού και προτρέπει πατρικά όλους για τον εμβολιασμό τους, σύμφωνα με τις υποδείξεις της ιατρικής κοινότητος, ελεύθερα και αβίαστα, ως ουσιαστικό μέτρο προστασίας κατά της πανδημίας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA