Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στη Λέσβο καθώς τις τελευταίες ημέρες φαίνεται ότι ο κορονοϊός εξαπλώνεται στο νησί με ραγδαίους ρυθμούς. Μετά τον 67χρονο ιερέα που κοινωνούσε τους πιστούς ενώ νοσούσε, κρούσματα COVID-19 εντοπίστηκαν και στο μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στη Θέρμη.

Υπενθυμίζεται ότι 31 κληρικοί στη Λέσβο δεν έχουν εμβολιαστεί, με τον μητροπολίτη Ιάκωβο να τους έχει δώσει διορία μιας εβδομάδας για να εμβολιαστούν και να μην τεθούν σε καθεστώς αργίας. Η περίπτωση του 67χρονου ιερέα που κοινωνούσε τους πιστούς ενώ νοσούσε έχει προκαλέσει την παρέμβαση της εισαγγελίας, ενώ στο χωριό περίπου το 30% έχει εντοπιστεί θετικό στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας stonisi.gr ότι κρούσματα κορονοϊού έχουν εντοπιστεί και στο μοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ, με αποτέλεσμα να έχει μπει «λουκέτο» στη μονή. Από το μεσημέρι της Παρασκευής στη Μονή βρίσκεται κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που ελέγχει το σύνολο των μοναχών και των υπολοίπων εργαζομένων εκεί. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, θετική στον κορονοϊό είναι η ηγουμένη της Μονής Ταβιθά και κάποιες μοναχές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA