Μενού
  • Α-
  • Α+

Τη διοικητική διερεύνηση των δυο τραυματισμών που σημειώθηκαν στη διάρκεια των επεισοδίων το πρωί της Παρασκευής στη λεωφόρο Κηφισίας, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι, διέταξε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Τα επεισόδια σημειώθηκαν όταν η αστυνομία επιχείρησε να περιορίσει τους πυροσβέστες σε μια λωρίδα κυκλοφορίας προκειμένου να μην κλείσει ο δρόμος. Οι εποχικοί πυροσβέστες αντέδρασαν και οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με χρήση δακρυγόνων, χειροβομβίδων κρότου - λάμψης ενώ και η αύρα της ΕΛ.ΑΣ. έκανε ρίψεις νερού.

Στη διάρκεια των επεισοδίων ένας 30χρονος συμβασιούχος πυροσβέστης τραυματίστηκε στο δεξί χέρι από χειροβομβίδα κρότου - λάμψης που εκτόξευσε άνδρας των ΜΑΤ. Ο πυροσβέστης χειρουργήθηκε και σύμφωνα με τους γιατρούς η λειτουργικότητα του χεριού θα επανέλθει στο 100%.

Ο δεύτερος τραυματισμός ήταν αυτός του φωτορεπόρτερ του ΑΠΕ, Ορέστη Παναγιώτου, ο οποίος δέχθηκε τη «ρίπη» από την αύρα με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί αρκετά μέτρα μακριά από το σημείο όπου βρισκόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες ο φωτορεπόρτερ υπέστη κάταγμα σε δυο σημεία στο πόδι, του τοποθετήθηκε γύψος και θα παραμείνει εκτός δουλειάς για τουλάχιστον ενάμιση μήνα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA