Μενού
  • Α-
  • Α+

«Μέχρι το 2010 που απέκτησα επιτέλους την πολυπόθητη ελληνική ιθαγένεια, που στο μυαλό μου ήταν κάτι που πάντα μου χρωστούσαν», εξομολογήθηκε ο τραγουδιστής και ο frontman του συγκροτήματος «Melisses», Χρήστος Μάστορας, σε μια συγκινησιακά φορτισμένη ανάρτηση στο Instagram μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών. Ο Χρήστος Μάστορας έδωσε τον αγώνα του για εκείνον και για τους Βορειοπηρώτες. Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι θα αποκατασταθούν οι εθνικές συντάξεις και τα επιδόματα απόρων των Βορειοηπειρωτών. 

Ο Χρήστος Μάστορας, γεννημένος το 1986 κατάγεται από το μειονοτικό χωριό Βοδινό, ένα από τα ελληνόφωνα βορειοηπειρωτικά χωριά της Αλβανίας και ήρθε στην Ελλάδα με τους γονείς του σε ηλικία 3,5 ετών. Χρειάστηκε να κλείσει τα 24 του χρόνια για να πάρει την ελληνική ιθαγένεια που τόσο επιθυμούσε. Όπως λέει, «στηνόμουν στην ουρά στο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη και πάντα με έτρωγε ένα «γιατί»…Γιατί δεν μας αναγνωρίζουν τα αδέρφια μας; Γιατί δεν μας αναγνωρίζει η μαμά Ελλάδα;» έλεγε και τώρα ο Χρήστος Μάστορας νιώθει δικαιωμένος. 

Όλα ξεκίνησαν τον Φεβρουάριο του 2020, όταν ο τραγουδιστής έκανε μια ανάρτηση που τάραξε τα νερά της κοινωνίας, καθώς, όπως είχε γράψει, το κράτος αντιμετώπιζε τους Βορειοηπειρώτες ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας. Την επόμενη ημέρα, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε προσωπικά με τον τραγουδιστή και τον ενημέρωσε πως επίκειται νομοθετική ρύθμιση για το θέμα. Ενάμιση χρόνο μετά, ήρθε και η υλοποίηση της υπόσχεσης που είχε δώσει. Να αλλάξουν οι συνθήκες για τους Βορειοηπειρώτες.  

«Μετά από την κουβέντα που είχαμε πλέω σε πελάγη ευτυχίας και βουρκώνω από συγκίνηση γιατί οι φωνές βοώντων εν τη ερήμω, εισακούσθηκαν… Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό για την πρόσκληση και για την ειλικρινή συζήτηση που κάναμε. Περιμένουμε με ανυπομονησία και την τυπική δικαίωση με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2022…», ήταν η ανάρτηση που έκανε ο Χρήστος Μάστορας και ακολούθησε ένα τεράστιο κύμα υποστήριξης στο Instagram. Την ανάρτησή του κοινοποίησε και η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, αλλά και η υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη. 

https://www.instagram.com/p/CV-x_Z9NLj7/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Επομένως, μπορεί να άργησε να δικαιωθεί από το κράτος που το θεωρεί «μαμά» του, αλλά μέσα σε έναν χρόνο κατάφερε να γίνει ο κυριότερος εκπρόσωπος των Βορειοηπειρωτών. Το 2022, σύμφωνα με την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, φαίνεται πως θα είναι η χρονιά που οι κάτοικοι των μειονοτικών χωριών θα δικαιωθούν. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA