Μενού
  • Α-
  • Α+

Για τις 23 Νοεμβρίου διεκόπη η δίκη του ψευτογιατρού και των 16 συγκατηγορούμενών του στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, η οποία ξεκίνησε σήμερα απόντος του 48χρονου βασικού κατηγορούμενου. Ο «Dr. Kontos» όπως συστηνόταν στα ανυποψίαστα θύματά του δήλωσε ασθένεια και δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο.

Κατά τη σημερινή διαδικασία υποβλήθηκαν αιτήματα για αλλαγή αίθουσας προκειμένου να να χωρέσουν κατηγορούμενοι, δικηγόροι και άλλοι παράγοντες της δίκης. Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν σύμφωνα και με τις επόμενες δικασίμους που ανακοινώθηκαν από έδρας, η δική θα συνεχίσει να διεξάγεται στην ίδια μικρής χωρητικότητας αίθουσα, καθώς δεν βρέθηκε μεγαλύτερος χώρος.

O 47χρονος ψευτογιατρός Νίκος Κοντοστάθης, κατηγορείται για σωρεία κακουργηματικών πράξεων. Είναι υπόλογος για 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών για την επί σειρά ετών δράση του ως «”Dr Kontos” διακεκριμένος ογκολόγος» κατά την οποία σκόρπιζε φρούδες ελπίδες και «φάρμακα» σε καρκινοπαθείς.

Η εκδίκαση της υπόθεσης του αποκαλούμενου ψευτογιατρού έρχεται στο ακροατήριο του κακουργιοδικείου σχεδόν δύο μήνες πριν συμπληρωθεί το 18μηνο όριο προφυλάκισης του Κοντοστάθη, γεγονός που δημιουργεί ασφυκτικά πλαίσια για την ταχεία ολοκλήρωση της δίκης.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει

Ο 48χρονος παραπέμπεται στο Κακουργιοδικείο αντιμέτωπος με σοβαρότατες κατηγορίες που αφορούν ανθρωποκτονία με δόλο κατά συρροή και σε απόπειρα, βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη από κοινού, διακίνηση ναρκωτικών διακεκριμένη και κατ’ επάγγελμα, κακουργηματική απάτη κατ’ εξακολούθηση και σε απόπειρα, αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, οπλοκατοχή και παραβίαση του νόμου περί αρχαιοτήτων.

Ως συνεργοί στην δράση του δήθεν εξειδικευμένου κορυφαίου γιατρού κάθονται στο εδώλιο άλλοι 16 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων είναι ένας πρώην βουλευτής και υπουργός (γιατρός στο επάγγελμα), γιατροί, στελέχη ιδιωτικής κλινικής, επιχειρηματίας που ασχολείται με εμπόριο βοτάνων αλλά και μία μοναχή. Μεταξύ των θυμάτων του Κοντοστάθη είναι και ανήλικα παιδιά 14 και 16 ετών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA