Μενού
  • Α-
  • Α+

Προκαταρκτική έρευνα ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών μετά τις δηλώσεις του καθηγητή πνευμονολογίας Θεόδωρου Βασιλακόπουλου σε τηλεοπτικούς σταθμούς για μη σωστή στελέχωση πέντε «ΜΕΘ» στο πρώτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού με αποτέλεσμα να σημειωθεί απογοητευτική θνητότητα. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που θα διενεργηθεί ο εισαγγελέας θα διερευνήσει τη βασιμότητα των καταγγελιών αυτών καθώς και αν έχουν διαπραχθεί τυχόν αξιόποινες πράξεις.

Συγκεκριμένα ο κ. Βασιλακόπουλος είχε αναφέρει μεταξύ άλλων πως: «Ολες οι κλίνες εντατικής θεραπείας που υπάρχουν στο Λαϊκό Νοσοκομείο λειτουργούν πλήρως. Πέρυσι την άνοιξη μέσα στην κλινική κορονοϊού δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο. Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ μέτρια, επιεικής χαρακτηρισμός, αποτελέσματα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA