Μενού
  • Α-
  • Α+

Ιδιαίτερα ευχάριστα είναι τα νέα από το Ιππακράτειο νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη, όπου νοσηλεύονταν μία 26χρονη έγκυος από την Δράμα με κορονοϊό. Οι γιατροί με υπερπροσπάθεια κατάφεραν με καισαρική τομή να δώσουν ζωή στο έμβρυο και οι πρώτες πληροφορίες λένε ότι όλα πήγαν καλά. Τόσο η μητέρα όσο και το νεογέννητο δεν έχουν κανένα πρόβλημα και μεταφέρθηκαν σε κλίνη χωρίς μάλιστα να χρειάζονται υποστήριξη, καθώς το οξυγόνο τους είναι εξαιρετικό.

Η μητέρα ήταν ανεμβολίαστη κατά του κορονοϊού και υπήρχαν φόβοι για την εξέλιξη της νόσου, ύστερα από τα τελευταία περιστατικά με εγκύους, που αντιμετώπισαν σοβαρά προβλήματα υγείας με μία μάλιστα νεαρή γυναίκα να χάσει τη ζωή της. 

«Το μεγαλύτερο ποσοστό των εγκύων ακούει τους γυναικολόγους, οπότε θα πρέπει να το δουν αυτό. Η επιστημονική κοινότητα πρέπει να συμφωνεί, γιατί υπάρχουν διάφορες κατευθύνσεις», σχολίασε οΧρήστοςΤζελέπης, πρόεδρος εργαζομένων στο Ιπποκράτειο, για την περίπτωση της 26χρονης. «Στο νοσοκομείο έχουμε την πραγματικότητα του κορωνοϊού, που είναι πολύ δύσκολη. Επί τόσους μήνες το ίδιο προσωπικό καλύπτει την κατάσταση. Εχτές είχαμε 800 ασθενείς στο σύνολο που ήρθαν στο νοσοκομείο. Όσες εισαγωγές μη Covid έγιναν θα πρέπει να μπουν σε κλινικές που είναι μειωμένες, καθώς έχουν διατεθεί για ασθενείς με κορονοϊό. Συνολικά νοσηλεύουμε αυτή τη στιγμή περίπου 140 περιστατικά Covid. Το προσωπικό είναι μειωμένο», είπε ο κ. Τζελέπης.

Αξίζει να αναφερθεί διασωληνωμένο βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας, 15 Νοεμβρίου, ένα βρέφος μόλις τεσσάρων μηνών που νοσεί με κορονοϊό. Το μωρό διακομίσθηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης το Σάββατο από την Κομοτηνή με αναπνευστική δυσχέρεια. Σύμφωνα με το Open στο νοσοκομείο νοσηλεύεται και η μητέρα του με κορονοϊό, ενώ και οι δύο γονείς είναι ανεμβολίαστοι.

Όταν το βρέφος μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη του χορηγήθηκε οξυγόνο όμως, σήμερα το πρωί οι γιατροί έκριναν ότι έπρεπε να διασωληνωθεί. Η κατάσταση της υγείας του κρίνεται σοβαρή καθώς έχει πνευμονία, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA