Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια νέα μικρή εστία επεισοδίων ξέσπασε περίπου στις 21:30 στα Εξάρχεια, μεταξύ ομάδας διαδηλωτών και της Αστυνομίας. Αν και νωρίτερα στην πορεία για την Επέτειο του Πολυτεχνείου είχαν κυλήσει όλα ομαλά, το βράδυ υπήρξαν μεμονωμένα περιστατικά. Από τις μικρής έκτασης συμπλοκές, οι Αρχές προχώρησαν σε τουλάχιστον τρεις προσαγωγές

Λίγο νωρίτερα, μικρή ένταση επικράτησε και επί της οδού Στουρνάρη, όταν σχεδόν στο τέλος της πορείας συγκεντρώθηκε ομάδα περίπου 60 ατόμων και είχε αντεγκλήσεις με άνδρες των ΜΑΤ. Στη συνέχεια άναψε φωτιά σε έναν κάδο, αλλά το περιστατικό έλαβε γρήγορα τέλος.

Θεσσαλονίκη: Μολότοφ στο προαύλιο της Πολυτεχνικής Σχολής 

Στον προαύλιο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ έχουν «ταμπουρωθεί» περίπου πενήντα κουκουλοφόροι οι οποίοι συμμετέχουν στα επεισόδια  στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μετά τη μαζική πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Οι νεαροί εκτόξευσαν εναντίον των αστυνομικών βόμβες μολότοφ, πέτρες, κ.α. αντικείμενα και άναψαν φωτιές και κατά διαστήματα οι αστυνομικοί τους απώθησαν στο εσωτερικό του πανεπιστημιακού campus, κάνοντας χρήση χειροβομβίδων κρότου λάμψης και χημικών. Σε κάποια στιγμή επιστρατεύτηκε και το υδροφόρο όχημα της ΕΛ.ΑΣ. για να σβήσει φωτιά στην είσοδο της Πολυτεχνικής, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί προχώρησαν και σε προσαγωγές ατόμων.

Πάτρα: Έσπασαν βιτρίνες και αυτοκίνητα

Μικρής έκτασης επεισόδια προκλήθηκαν απόψε και στην Πάτρα. Η ένταση ξεκίνησε από το κτίριο του πρώην παραρτήματος του Πανεπιστημίου Πατρών. Ειδικότερα, όταν η πορεία επέστρεφε στο κτίριο του πρώην παραρτήματος, στην οδό Κορίνθου, ομάδα ατόμων εκτόξευσε περίπου 10 βόμβες μολότοφ εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Επίσης, έχουν αναφερθεί υλικές ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων και αυτοκίνητα, ενώ αστυνομικές δυνάμεις παραμένουν σε ετοιμότητα στο κέντρο της Πάτρας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA