ΚΟΙΝΩΝΙΑ
18/11/2021 15:11

Ραφήνα: Με βραχιολάκι ο 48χρονος που κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να απαγάγει 13χρονη

Ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί τα όσα του αποδίδονται, το ότι δηλαδή βγήκε από το αυτοκίνητο του και προσπάθησε να επιβιβάσει με τη βία σε αυτό την 13χρονη, η οποία όχι μόνο κατάφερε να τον αποφύγει κατά τα λεγόμενά της, αλλά και ειδοποίησε φωνάζοντας περαστικούς, με αποτέλεσμα ο άνδρας να εγκαταλείψει το σημείο

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Ραφήνα: Με βραχιολάκι ο 48χρονος που κατηγορείται ότι αποπειράθηκε να απαγάγει 13χρονη
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με κατ' οίκον περιορισμό και ηλεκτρονικό βραχιολάκι, αποφάσισε ο ανακριτής που χειρίζεται την υπόθεση για τον 48χρονο ο οποίος είχε προφυλακιστεί στις αρχές Ιουνίου με την κατηγορία ότι αποπειράθηκε να αρπάξει 13χρονο κορίτσι στην Ραφήνα.

Ο κατηγορούμενος είχε αρνηθεί τα όσα του αποδίδονται, το ότι δηλαδή βγήκε από το αυτοκίνητο του και προσπάθησε να επιβιβάσει με τη βία σε αυτό την 13χρονη, η οποία όχι μόνο κατάφερε να τον αποφύγει κατά τα λεγόμενά της, αλλά και ειδοποίησε φωνάζοντας περαστικούς, με αποτέλεσμα ο άνδρας να εγκαταλείψει το σημείο.

Σύμφωνα με τους δικηγόρους του Βαγγέλη Καντιάνη και Πέτρο Πανταζή, ο ανακριτής προχώρησε στην αντικατάσταση της κράτησης του έξι μήνες μετά την προφυλάκισή του καθώς όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά «...τον Ιούνιο του 2021, όταν ο εντολέας μας Π.Κ. κρατήθηκε προσωρινώς στην γνωστή υπόθεση της “απόπειρας αρπαγής” ενός κοριτσιού στην Ραφήνα, είχαμε επισημάνει ότι, τότε, η υπόθεση ευρίσκεται σε πρώιμο δικονομικό στάδιο και ότι η δικονομική τύχη του κατηγορουμένου θα επανεξεταστεί από τις Δικαστικές Αρχές, ανάλογα με την πορεία και το αποτέλεσμα των ανακριτικών ενεργειών, χωρίς την ασφυκτική πίεση της δημοσιότητας εκείνων των ημερών.

Ο εντολέας μας, ένας άνθρωπος που δεν έχει απασχολήσει ποτέ την Ελληνική Πολιτεία για παρόμοιες συμπεριφορές, επαγγελματίας στην περιοχή της Ραφήνας και οικογενειάρχης, από την πρώτη στιγμή της συλλήψεώς του αρνήθηκε κάθε εμπλοκή στις αποδιδόμενες πράξεις και (το κυριότερο), με δική του αυτοτελή αίτηση προς τον κ. Ανακριτή, επέμεινε να αναζητηθεί το βιντεοληπτικό υλικό των καμερών των καταστημάτων, που βρίσκονται στην διαδρομή που ακολούθησε η καταγγέλλουσα, με σκοπό να αποδειχθεί ότι δεν την ακολούθησε ποτέ και δεν της μίλησε ποτέ.

Πράγματι, μετά τη συλλογή του αποδεικτικού υλικού από τις κάμερες των καταστημάτων, επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι εξ αρχής υποβληθέντες ισχυρισμοί του εντολέας μας, κ. Π.Κ., ότι δηλαδή

  • το αυτοκίνητό του δεν ακολουθεί την καταγγέλλουσα, όπως αυτή ισχυρίστηκε
  • σε κανένα σημείο του βιντεοληπτικού υλικού δεν εμφανίζεται ο εντολέας μας να ακολουθεί την καταγγέλλουσα και να της μιλάει, όπως αυτή ισχυρίστηκε , και
  • αντιθέτως, επιβεβαιώνεται ότι άλλο αυτοκίνητο, ιδίου χρώματος με το όχημα του εντολέα μας, ευρίσκεται στο ίδιο σημείο, όπως εξαρχής φώναζε ο εντολέας μας!

Μετά τα ανωτέρω νέα καταλυτικά στοιχεία και την νεότερη κατάθεση της καταγγέλλουσας, αναφορικά με τα όσα προέκυψαν από το βιντεοληπτικό υλικό, ο κ. Ανακριτής αποφάσισε την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του, αδίκως προφυλακισμένου επί 6 μήνες, εντολέα μας.

Είμαστε σίγουροι, ότι και το Δικαστικό Συμβούλιο, στο οποίο θα διαβιβασθεί η δικογραφία προς ουσιαστική κρίση, θα αποφασίσει ότι η δικαστική πλάνη που βίωσε ο Π.Κ., θα τερματιστεί οριστικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΡΠΑΓΗ ΡΑΦΗΝΑ ΑΝΗΛΙΚΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ