Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό και εξειδικεύτηκαν από τον Θάνο Πλεύρη και τον γενικό γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρη Αναγνωστόπουλο, οι ανεμβολίαστοι πολίτες βρίσκονται εν τέλει οριστικά εκτός των κλειστών χώρων της διασκέδασης. Θα υπάρχουν, μάλιστα, τρία στάδια για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχωρίζονται οι διάφοροι δημόσιοι χώροι:

Πρώτο στάδιο: Οι χώροι όπου επιτρέπεται η πρόσβαση σε όλους ανεξαρτήτως εμβολιασμού ή τεστ, μόνο με τη χρήση μάσκας. Αυτοί είναι χώροι πρώτης ανάγκης, όπως τα φαρμακεία και τα καταστήματα προμήθειας τροφίμων (σούπερ μάρκετ κτλ).

Δεύτερο στάδιο: Οι χώροι όπου οι ανεμβολίαστοι μπαίνουν με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test (χώροι εργασίας, λιανεμπόριο, εκκλησίες, ανοιχτοί χώροι εστίασης, εκπαίδευσης).

Τρίτο στάδιο: Στους κλειστούς χώρους διασκέδασης (σινεμά, θέατρα, νυχτερινά κέντρα, μουσεία, γυμναστήρια) θα μπαίνουν μόνο οι εμβολιασμένοι ή όσοι έχουν νοσήσει με κορονοϊό τους τελευταίους έξι μήνες.

Μάλιστα, στους χώρους εργασίας θα υπάρξει κυλιόμενο ωράριο που θα ξεκινά από τις 07:00 έως τις 09:30, με την προσέλευση να γίνεται σε πέντε κύματα. Αλλαγή ωραρίου θα υπάρξει και στο λιανεμπόριο.

Στη συνέχεια, ο κ. Αναγνωστόπουλος προχώρησε σε περαιτέρω εξειδίκευση των χώρων στους οποίους θα μπορούν να εισέρχονται οι ανεμβολίαστοι με ή χωρίς τεστ και πού θα υπάρχει «μπλόκο» σε όσους δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι πολίτες μπορούν να πηγαίνουν σε χώρους προμήθειας τροφίμων (σούπερ μάρκετ, ζαχαροπλαστεία, φούρνους, κρεοπωλεία, κάβες κτλ) και σε φαρμακεία χωρίς να χρειαστεί να τους γίνει κάποιος έλεγχος σε τεστ ή πιστοποιητικό εμβολιασμού. Απαραίτητη η χρήση μάσκας και ο κανόνας του ενός ατόμου ανά 9 τ.μ.

Εστίαση: Οι ανεμβολίαστοι μπορούν να κάθονται στους εξωτερικούς χώρους με αρνητικό rapid test. Αποκλείονται από τους κλειστούς χώρους, όπως ήδη συμβαίνει.

Διασκέδαση και ψυχαγωγία: Σε κέντρα, θέατρα, σινεμά, γήπεδα, όπως επίσης και στα γυμναστήρια και στα συνέδρια θα μπορούν να εισέρχονται ΜΟΝΟ εμβολιασμένοι και πρόσφατα νοσήσαντες.

Με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test, θα μπορούν να πηγαίνουν οι ανεμβολίαστοι σε χώρους λατρείας, στο λιανεμπόριο, στην εργασία τους (δημόσιος και ιδιωτικός τομέας), στην εκπαίδευση, στα κομμωτήρια και τις επιχειρήσεις υπηρεσιών καλλωπισμού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA