Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά στην Τήνο, η οποία ξέσπασε το Σάββατο (20/11) σε χαμηλή βλάστηση και εν τέλει απείλησε τρεις οικισμούς του νησιού. Οι κάτοικοι των χωριών ενημερώθηκαν με μήνυμα από το 112 ότι ανά πάσα στιγμή ενδεχομένως να χρειαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, πράγμα που έγινε σε Αγία Βαρβάρα και Λυχναφτιά

Για την κατάσβεσή της φωτιάς επιχειρούν 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ συνδράμουν υδροφόρες του Δήμου Τήνου και αρκετοί εθελοντές. Το έργο της κατάσβεσης δυσκόλεψαν οι ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ που πνέουν στην περιοχή.  Σχετική ανάρτηση για την εκκένωση των οικισμών πραγματοποίησε και ο δήμαρχος του νησιού Γιάννης Σιώτος, κάνοντας λόγο για ανεξέλεγκτη πυρκαγιά στο Όρος.

Για τη μεγάλη φωτιά που βρίσκεται σε ύφεση στην Τήνο η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ) προχώρησε νωρίτερα στην ενεργοποίηση της γραμμής 112 στέλνοντας SMS με επείγουσα ειδοποίηση στους κατοίκους των παραπάνω τριών οικισμών, καλώντας τους παράλληλα να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών.

https://twitter.com/112Greece/status/1462122637648437260?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA