Μενού
  • Α-
  • Α+

Ζοφερή πρόβλεψη του καθηγητή Πνευμονολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη, ο οποίος δήλωσε ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε 3.000 νεκρούς από την πανδημία του κορονοϊού. «Δεν είμαι από τους τρομολάγνους, απλά μαθηματικά κάνω και όταν οι γιατροί κάνουν μαθηματικά είναι ένα πρόβλημα κι έχει πολύ μεγάλη επισφάλεια», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης στο Mega.

«Μέσα στο κακό νέο μπορεί να υπάρχει και ένα καλό νέο με αυτό που βλέπω κάθε μέρα στην περιοχή μας, είναι μια βίαιη ανοσοποίηση. Δηλαδή οι άνθρωποι μολύνονται ταχύτητα και οι οικογένειες είναι όλες θετικές» πρόσθεσε. «Θα μολυνθούμε οι περισσότεροι από ό,τι φαίνεται. Είναι πολύ μεταδοτικός ο ιός τώρα και σε ένα σπίτι που είναι με τη ζεστή ελληνική οικογένεια 6 -7 άνθρωποι σε μικρά διαμερίσματα το κολλάνε όλοι. Οι εμβολιασμένοι το περνάνε πιο ήπια», υπογράμμισε ο κ. Γουργουλιάνης.

Παράλληλα, ανέλυσε την εικόνα που αντιμετωπίζουν οι γιατροί καθημερινά στα νοσοκομεία. «Τα νοσοκομεία γεμίζουν από τους ανθρώπους που είναι 50 χρονών και πάνω», συμπλήρωσε ο καθηγητής και πρόσθεσε: «Οικογένειες που νοσούν και πεθαίνουν είναι σύνηθες. Το αντιμετωπίζουμε πολύ συχνά. Σε αυτή τη φάση μελετάμε γιατί μερικοί άνθρωποι κάνουν βαθιά νόσο. Έχουμε μερικές ενδείξεις όπως η ηλικία, ο αρρύθμιστος διαβήτης». Για την αποτελεσματικότητα των εμβολίων σημείωσε πως «το ξέραμε πάντα για τα εμβόλια δεν έχουν επιτυχία 100%, δυστυχώς η επιτυχία φτάνει στο 70 – 80%».

«Είμαστε στο τέταρτο κύμα που ξεκίνησε στις αρχές Αυγούστου, σύρθηκε για αρκετό καιρό χαμηλά και έκανε μια έξαρση στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Βλέποντας τα δεδομένα σίγα σιγά έχει μια ανοδική τάση στη νότια Ελλάδα», κατέληξε ο κ. Γουργουλιάνης με βάση τα επιστημονικά δεδομένα που μελετά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA