Μενού
  • Α-
  • Α+

Τεράστια προβλήματα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας από το ύψος της Βαρυμπόμπης κυρίως στο ρεύμα της καθόδου, εξαιτίας σφοδρής καταιγίδας που πλήττει την Αττική. Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων σε συνδυασμό με χαλάζι τα αυτοκίνητα κινούνται σημειωτόν. Σε ορισμένα σημεία δεν υπάρχει καν ορατότητα. Στην Αττική Οδό ουρές αυτοκινήτων από το ύψος του Ν. Ηρακλείου.

Υπάρχουν αναφορές για διακοπές στην ηλεκτροδότηση σε αρκετές περιοχές της Αττικής, όπως και κλήσεις στην Πυροσβεστική. Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί μέχρι στιγμής 37 κλήσεις για κοπές δέντρων στην Αττική λόγω του ισχυρού αέρα και της βροχής. Τα προβλήματα εντοπίζονται σε όλο το λεκανοπέδιο αλλά κυρίως σε Αθήνα, Χαλάνδρι, Ψυχικό, Μοσχάτο, Ταύρο και Ελευσίνα. Το κέντρο έχει δεχθεί λίγες μέχρι στιγμής κλήσεις για πλημμύρες.

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων:

  • Στον Ασπρόπυργο, στην Περιφερειακή Διυλιστηρίων από το ύψος των διυλιστηρίων έως τα νεόκτιστα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
  • Στην επαρχιακή οδό Μεγάρων - Αλεποχωρίου από το 15 έως το 18 χλμ και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας

Σύμφωνα με την Αττική Οδό, αυτή την ώρα υπάρχουν καθυστερήσεις, λόγω της έντονης βροχόπτωσης στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο, 10-15 λεπτά από κόμβο Μεταμόρφωσης έως κόμβο Κηφισίας, όπως και καθυστερήσεις στο ρεύμα προς Ελευσίνα, 15-20 λεπτά από κόμβο Πεντέλης έως κόμβο Μεταμόρφωσης.

https://twitter.com/aodostraffic/status/1464216769644707844?ref_src=twsrc^tfw

    Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένονται τις επόμενες ημέρες έως την Τρίτη καθώς διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά αναμένεται να σαρώσουν τη χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά ως αποτέλεσμα της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας πάνω από την Ευρώπη και της κίνησης του αεροχειμάρρου.

    https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=322&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FForecastweather.Greece%2Fvideos%2F650398779734207%2F&show_text=false&width=560&t=0

    Σημαντικά προβλήματα από την κακοκαιρία στη δυτική Ελλάδα

    Αρκετά προβλήματα στη δυτική Ελλάδα έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από αργά το βράδυ της Πέμπτης (25/11) τη χώρα. Στην Ηλεία, η κακοκαιρία έπληξε κυρίως περιοχές των δήμων Ανδραβίδας-Κυλλήνης, Πηνειού και Ήλιδας.

    Ειδικότερα, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει περισσότερες από 10 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων, καθώς και τρεις κλήσεις για κοπές δέντρων. Επίσης εκκενώθηκαν, για προληπτικούς λόγους, ένας παιδικός σταθμός και ένα νηπιαγωγείο στη Βάρδα.

    Ακόμη, λόγω της βροχόπτωσης έκλεισε η εθνική οδός Πατρών-Πύργου, στο ύψος της κοινότητας Κουρτέσι, λόγω του όγκου των υδάτων που υπήρχαν στο οδόστρωμα. Όμως, μετά την επέμβαση των μηχανημάτων η κυκλοφορία αποκαθίσταται σταδιακά.

    Στο μεταξύ, στη Ναύπακτο, εξαιτίας της κατολίσθησης που σημειώθηκε πίσω από το κτίριο όπου στεγάζεται το αστυνομικό τμήμα, δύο υπηρεσιακά οχήματα καταπλακώθηκαν από πέτρες.

    Ανεμοστρόβιλος στη Ζάκυνθο

    Οι ουρανοί άνοιξαν και στη Ζάκυνθο όπου λίγο πριν τις 5 το ξημέρωμα της Παρασκευής ξέσπασε δυνατή μπόρα, η οποία διήρκησε μέχρι τις 10:00 δημιουργώντας κυρίως προβλήματα στις μετακινήσεις αλλά και σε ισόγεια και υπόγεια μέσα στην πόλη. Από τη μανία των ανέμων (πέρασε ανεμοστρόβιλος), ξηλώθηκαν ηλιακοί θερμοσίφωνες, οι οποίοι βρέθηκαν δεκάδες μέτρα μακριά, ξύλινες πέργκολες διαλύθηκαν ολοσχερώς, ενώ από την έντονη και μεγάλη βροχόπτωση πλημμύρησαν δρόμοι, σπίτια και ξενοδοχεία της περιοχής.

    Σημαντικές κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί στο δρόμο προς Βασιλικό με αποτέλεσμα αυτή την ώρα ο δρόμος να είναι κλειστός. Αμεση ήταν η παρέμβαση συνεργείων περιφέρειας και δήμου όπου με μηχανήματα προσπαθούν να απομακρύνουν χώματα και βράχια που έχουν πέσει στο οδόστρωμα. Η έντονη κακοκαιρία είχε σαν αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν δρόμοι, κατοικίες, ενώ ο δυνατός ανεμοστρόβιλος σήκωσε τη στέγη του 2ου και 3ου Γυμνασίου.

    Κέρκυρα: Θυελλώδεις άνεμοι

    Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από τα ξημερώματα και την Κέρκυρα με θυελλώδεις ανέμους, της τάξεως των 7-8 μποφόρ να πνέουν στο νησί, ενώ κατά τόπους σημειώνονται σποραδικές καταιγίδες.

    Από την κακοκαιρία έχουν προκληθεί προβλήματα στο οδικό δίκτυο από σπασμένα κλαδιά δέντρων, ενώ μέχρι αυτή την ώρα χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για δέκα κοπές δέντρων, κυρίως στην Κεντρική Κέρκυρα.

    Παράλληλα σε ισχύ είναι από το πρωί η απαγόρευση απόπλου στα πλοία ανοιχτού τύπου, ενώ κανονικά εκτελούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου.

    Google News

    Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

    BEST OF LIQUID MEDIA