ΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/11/2021 06:49

Σεισμός στην Ικαρία - Λέκκας: «Δεν επηρεάζει το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό στη Σάμο»

Δεν υπάρχει ανησυχία από τον σεισμό στην Ικαρία σύμφωνα με τον σεισμολόγο Ευθύμιο Λέκκα που όπως είπε δεν μπορεί να το επηρεάσει το ρήγμα που έδωσε τον μεγάλο σεισμό στη Σάμο καθώς αυτό εκτονώθηκε πέρυσι

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Σεισμός στην Ικαρία - Λέκκας: «Δεν επηρεάζει το ρήγμα που έδωσε τον σεισμό στη Σάμο»
Πηγή: shutterstock
Ανάγνωση:

Στην προέκταση του μεγάλου ρήγματος που έδωσε πέρυσι τον σεισμό στη Σάμο αλλά δεν μπορεί να το επηρεάσει καθώς αυτό εκτονώθηκε πέρυσι, ανέφερε για τον σεισμό μεγέθους 5,1 Ρίχτερ στην Ικαρία τα ξημερώματα της Τρίτης, ο σεισμολόγος Ευθύμιος Λέκκας.

Όπως ανέφερε δεν υπάρχει ανησυχία και σχολίασε χαρακτηριστικά μιλώντας στο MEGA: «Είναι ενα σεισμός που είναι στην προέκταση του μεγάλου ρήγματος που έδωσε πέρυσι τον σεισμό στη Σάμο. Είναι ενας σεισμός που εκδηλώθηκε σε περιοχή μικρής σεισμικότητας, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν μεγάλοι σεισμοί στην περιοχή. Θα παρακολουθήσουμε την επόμενη περίοδο την εξέλιξη του φαινομένου».

«Είχε γίνει σεισμός πριν από ένα χρόνο περίπου και εκείνος ήταν πολύ πιο δυνατός, από την άλλη ήταν παρόμοιας διάρκειας», είπε ο Διαμαντής Διαμαντάκος, ραδιοφωνικός παραγωγός του Radio Ικαρία. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΣΕΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ ΙΚΑΡΙΑ ΣΑΜΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ