Μενού
  • Α-
  • Α+

Επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, που νοσεί με κορονοϊό, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο. O Μητροπολίτης αρχικά είχε αρνηθεί να μεταφερθεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα. 

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Νοσεί ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας, Κοσμάς - Αρνείται να πάει στο νοσοκομείο 

Σύμφωνα με πληροφορίες του karvasaras.gr, από το βράδυ της Δευτέρας είχε ενημερωθεί από τον θεράποντα ιατρό του Μητροπολίτη, ασθενοφόρο για να τον παραλάβει από την οικία του και να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο Αγρινίου. Παρόλα αυτά, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Μητροπολίτης Κοσμάς αρνήθηκε να νοσηλευτεί και θέλησε να παραμείνει στην οικία του, όπου συνέχιζε να λαμβάνει τη φαρμακευτική αγωγή που του είχε χορηγηθεί.

Τελικά το απόγευμα της Τετάρτης 1ης Δεκεμβρίου και μετά από την επίμονη στάση συγγενικών του προσώπων, κλήθηκε το ΕΚΑΒ για να μεταβεί στην οικία του στο Αγρίνιο και να τον παραλάβει. Κατά την παραλαβή του από το ασθενοφόρο υπήρξε μεγάλη καθυστέρηση, με τις πληροφορίες να είναι αρκετά συγκεχυμένες ως προς το τι την προκάλεσε. Ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν πως ο Μητροπολίτης Κοσμάς συνέχισε να αρνείται τη μεταφορά του στο νοσοκομείο. 

Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς επιβιβάστηκε στο ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγρινίου λίγο μετά τις 17:30, αντιμετωπίζοντας αναπνευστικά προβλήματα λόγω των επιπλοκών του κορονοϊού. Αναμένεται να υποβληθεί σε εξετάσεις και αν κριθεί απαραίτητο να μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Πάτρας.

Ανεμβολίαστος και φανατικός αρνητής του κορονοϊού

Ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς θεωρείται ένας από τους αρνητές των μέτρων για την πρόληψη του κορονοϊού στους ναούς, τη χρήση μάσκας και τον εμβολιασμό. Μάλιστα, το Σεπτέμβριο του 2020 είχε προκαλέσει, όταν κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας (8 Σεπτεμβρίου, Ημέρα των Γενεθλίων της Θεοτόκου) είχε δηλώσει: «Δεν αφήνει ο Θεός, άνθρωπέ μου, μέσα στο ναό να μολυνθείς. Δεν μολύνει ο Θεός! Ας το καταλάβουμε…».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA