Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεκαεπτά Τούρκοι υπήκοοι εντοπίστηκαν στις 17.00 το απόγευμα της Τετάρτης (1/12) σε νησίδα στο Δέλτα του Εβρου. Πρόκειται για 12 ενήλικες (8 άνδρες και 4 γυναίκες) και πέντε παιδιά, οι οποίοι δήλωσαν ότι είναι φυγάδες από την πατρίδα τους και επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα για να ζητήσουν άσυλο. Οι Τούρκοι υπήκοοι, σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από αστυνομικές πηγές, εντοπίστηκαν από περίπολο Συνοριακών Φρουρών στην περιοχή Νεραϊδότοπος κοντά στις Φέρες και μετά από επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες, λόγω των καιρικών συνθηκών, παρελήφθησαν σώοι.

Και οι 17 ήταν σε άθλια κατάσταση λόγω της ταλαιπωρίας και τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ιατρική φροντίδα. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν σε ασφαλή χώρο και θα ακολουθήσουν όλες οι νόμιμες διαδικασίες, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, οι 17 Τούρκοι πέρασαν το μεσημέρι τα σύνορα στο Δέλτα του ποταμού Εβρου, προκειμένου να ζητήσουν πολιτικό άσυλο γιατί -όπως αναφέρουν- κινδυνεύουν στη χώρα τους. Ομως εγκλωβίστηκαν στην περιοχή και ενημέρωσαν με διάφορους τρόπους δημοσιεύοντας την παρουσία τους εκεί, προκειμένου να υπάρξει διάσωση τους, γιατί ήταν αποκλεισμένοι.

Στην Αστυνομία της περιοχής Φερών σήμανε συναγερμός, αφού η περιοχή και οι συνθήκες που επικρατούσαν εκεί δημιουργούν πολλά προβλήματα για τον εντοπισμό. Στο σημείο που είχαν δώσει στίγμα ότι βρίσκονται, πήγαν οι αστυνομικοί και δεν τους βρήκαν, αλλά τελικά και μετά από πολύωρη αναζήτηση εντοπίστηκαν. Μάλιστα χρησιμοποιήθηκε νέα βάρκα για να οδηγηθούν με ασφάλεια, αφού αυτή που είχαν έρθει από την Τουρκία είχε καταστραφεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA