Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ύστατη στιγμή και παρά την άρνησή του να διασωληνωθεί ο Μητροπολίτης Αιτωλίας κι Ακαρνανίας Κοσμάς μπήκε στη ΜΕΘ καθώς η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία. Ο Μητροπολίτης αρχικά είχε αρνηθεί να διακομισθεί σε νοσηλευτικό ίδρυμα, ωστόσο, τα ξημερώματα της Πέμπτης μπήκε και σε αναπνευστική υποστήριξη καθώς η υγεία του δεν εξελίσσεται καλά.

Ο κ. Κοσμάς που νοσεί από κορονοϊό, δεν επέτρεψε στους οικείους του να τον πάνε στο νοσοκομείο του Αγρινίου από τη Δευτέρα, οπότε και τα συμπτώματα άρχισαν να γίνονται ανησυχητικά και τελικά διακομίσθηκε χθες, καθώς έχριζε άμεσης ιατρικής βοήθειας. Εκεί του χορηγήθηκε οξυγόνο, υποβλήθηκε σε εξετάσεις και σταθεροποιήθηκε η κατάσταση του. Στην πορεία όμως οι γιατροί κατέληξαν στην άποψη πως τα δεδομένα επιβάλλουν διασωλήνωση και τότε ξεκίνησε ένας νέος κύκλος «διαβουλεύσεων» έχοντας παράλληλα ειδοποιηθεί το Νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να είναι σε ετοιμότητα. Φέρεται να ήταν θέληση των οικείων του να διακομιστεί στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα όπερ κι εγένετο.

Ο Μητροπολίτης νόσησε από κορονοϊό την Πέμπτη 21 Νοεμβρίου, κι ενώ αρχικώς η κατάσταση του ήταν σταθερή τις τελευταίες ημέρες παρουσίασε επιδείνωση και πτώση οξυγόνου. «Ο Σεβασμιώτατος παρακαλεί τους χριστιανούς της Ιεράς Μητροπόλεως να συμπεριλάβουν και το όνομα του Επισκόπου τους στις προσευχές τους προς τον Ιατρό των ψυχών και των σωμάτων Κύριό μας Ιησού Χριστό», ανέφερε η Μητρόπολη που εξέδωσε ανακοίνωση για την υγεία του Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά μετά την εισαγωγή του στο Νοσοκομείο Αγρινίου.

Ανεμβολίαστος και φανατικός αρνητής του κορονοϊού

Ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς θεωρείται ένας από τους αρνητές των μέτρων για την πρόληψη του κορονοϊού στους ναούς, τη χρήση μάσκας και τον εμβολιασμό. Μάλιστα, το Σεπτέμβριο του 2020 είχε προκαλέσει, όταν κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας (8 Σεπτεμβρίου, Ημέρα των Γενεθλίων της Θεοτόκου) είχε δηλώσει: «Δεν αφήνει ο Θεός, άνθρωπέ μου, μέσα στο ναό να μολυνθείς. Δεν μολύνει ο Θεός! Ας το καταλάβουμε…».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA