ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/12/2021 09:51

Παράνομες ελληνοποιήσεις: Οι τρεις επιστολές που ξεσκέπασαν το κύκλωμα με τους επίορκους αστυνομικούς

Τρεις επιστολές από ανώνυμο που έφτασαν στην  Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σε διάστημα έξι μηνών αποκάλυψε τα πάντα για το κύκλωμα των παράνομων ελληνοποιήσεων με τη συμμετοχή αστυνομικών

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Παράνομες ελληνοποιήσεις: Οι τρεις επιστολές που ξεσκέπασαν το κύκλωμα με τους επίορκους αστυνομικούς
(Πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Τρεις ανώνυμες επιστολές που έφτασαν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σε διάστημα περίπου έξι μηνών με την τελευταία τον προηγούμενο Ιούλιο, έδωσαν επιπλέον πληροφορίες στους αστυνομικούς για τη δράση αλλά και τους πρωταγωνιστές του κυκλώματος με τις παράνομες ελληνοποιήσεις. Λίγες ημέρες μετά από τη σύλληψη 20 μελών που κατηγορούνται για συμμετοχή στην οργάνωση έρχεται στο προσκήνιο ο τρόπος δράσης δράσης της που απέφερε εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Ετσι ξέπλεναν τους σκληρούς ποινικούς: Το modus operandi, οι ταρίφες και τα κέρδη του κυκλώματος ελληνοποιήσεων που φθάνουν τα 5 εκατ. ευρώ

Την Πέμπτη με ένα αναλυτικό σχεδιάγραμμα που δόθηκε στη δημοσιότητα, οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ. αποτύπωσαν το πώς δρούσε το κύκλωμα που εξέδιδε παράνομες αστυνομικές ταυτότητες, άδειες οδήγησης και διαβατήρια σε αλλοδαπούς ποινικούς.

Όπως δημοσιεύει την Παρασκευή η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» από τον περασμένο Φεβρουάριο ως και τον Ιούλιο τρεις επιστολές αποκάλυψαν το ένστολο κύκλωμα. Το «βαθύ λαρύγγι» ενημέρωσε για τις κινήσεις των μελών δίνοντας στους αστυνομικούς επιπλέον εικόνα για την εγκληματική οργάνωση.

Παράλληλα, όπως αναφέρεται όλα ξεκίνησαν μετά από την προσαγωγή, τον Ιανουάριο του 2021, ενώ άνδρα αλβανικής καταγωγής που αποδείχθηκε πως είχε πάνω του ταυτότητα με άλλα στοιχεία από τα πραγματικά, με τον ίδιο να παραδέχεται πως την το είχε προμηθευτεί από την περιοχή της Ομόνοιας αντί 1.000 ευρώ, χωρίς ποτέ να έχει επισκεφθεί το αστυνομικό τμήμα που αναφερόταν ως αρχή έκδοσης του δελτίου.

Η αρχική ανώνυμη επιστολή

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, στις 25 Φεβρουαρίου 2021 έφθασε στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ανώνυμη επιστολή ενός άγνωστου ή εικονικού πληροφοριοδότη με τα στοιχεία «Γιώργος Παπαδόπουλος», ο οποίος ενημέρωνε αναλυτικά για τη δράση και τους πρωταγωνιστές του κυκλώματος.

«Εδώ και 10 χρόνια μια συμμορία με μπλεγμένους μέσα αστυνόμους, δημοσίους υπαλλήλους, αλλά κυρίως γνωστούς και αγνώστους του κοινού ποινικού δικαίου λυμαίνεται τον τόπο, βγάζοντας με διάφορα κόλπα ταυτότητες και διαβατήρια, σε συνεργασία με βρόμικους της Ασφάλειας, σε διάφορα τμήματα της Αθήνας, αλλά και στην επαρχία», γράφει στον πρόλογό του ο πληροφοριοδότης και συνεχίζει με το «πελατολόγιο»: «Οι πελάτες είναι κυρίως Αλβανοί και Ρώσοι ποινικοί, που έχουν εντάλματα για ναρκωτικά και π……. Αλλοι που έχουν πάρει ταυτότητες είναι τριτοδεύτεροι που δουλεύουν σε νυχτερινά μαγαζιά, μπροστινοί σε εταιρίες με τσιγάρα, βενζινάδικα και αλλού, σε ριχτάδικα μεγάλων επιχειρήσεων, θυγατρικές τους εταιρίες ΙΚΕ, που όταν φαλιρίσουν, άντε να βρεις άνθρωπο για τα χρέη τους».

(πηγή: Ελεύθερος Τύπος)
πηγή: Ελεύθερος Τύπος

Τον Απρίλιο το δεύτερο γράμμα

Επανέρχεται με νέα επιστολή στις 16 Απριλίου 2021, όπου δίνει ακόμη περισσότερες λεπτομέρειες. «Ο Μ…….. (αρχηγός) εάν τον ψάξετε παλιά έκανε μαστροπείες. Γι’ αυτό βγάζει ταυτότητες κυρίως σε γυναίκες. Εχει βγάλει ταυτότητες σε πολλά μέρη, αλλά τις πιο πολλές τις έχει βγάλει στην Κρήτη και όταν περάσει ο κορονοϊός θα κατέβει πάλι κάτω για ταυτότητες», γράφει ο «Παπαδόπουλος» ή «Α.Π.». Στη συνέχεια περιγράφει ένα «πέσιμο» στο Τ.Α. Ασπροπύργου: «Οταν κάνατε πέσιμο στον Ασπρόπυργο, ο Μ... (αστυνόμος που συνελήφθη) τους ειδοποίησε όλους μέσω viber, αστυνόμους και μη, όπως και τον Ε….. και τον Μ…… (υπαρχηγός και αρχηγός), γιατί και με τους δύο έκανε δουλειές. Τους είπε ότι το Εσωτερικών ψάχνει πάλι για ταυτότητες και από τότε έκοψαν από τον Ασπρόπυργο, μέχρι να δουν τι θα γίνει».

«Μέσα σε μία ώρα έχουν ανοίξει μερίδες σε όποιον θες και κάνουν ό,τι άλλο θες, όπως εικονικούς γάμους, καρφώνουν ανύπαρκτα παιδιά σε μερίδες και άλλα. Γι’ αυτό παίρνουν καλό μεροκάματο», γράφει ο πληροφοριοδότης και περιγράφει μια αστεία περίπτωση: «Δύο Αλβανοί, 30 και 35 χρόνων, πηγαίνουν και βγάζουν πρώτη φορά ταυτότητα και έχουν για μάρτυρα μαζί τους τον “πατέρα” τους, που είναι Ρομά».

Στον επίλογο αυτής της επιστολής ο πληροφοριοδότης περιγράφει την έκδοση ταυτότητας και το μεγάλο ποσό που δόθηκε γι’ αυτήν: «Για να καταλάβετε για πόσα λεφτά μιλάμε, όπως έμαθα πρόσφατα, αρχές του έτους στο Δίστομο, ο Ε……… (υπαρχηγός) πούλησε μία μερίδα στον Τ……….. (υπαρχηγός) για να βγει μια ταυτότητα σε έναν Ρώσο. Η ταυτότητα γράφει όνομα “Κουνίλoβ” και πήγε 150 χιλιάρικα!!! Μετά την ταυτότητα, ανοίξανε και εταιρία. Εννοείται βέβαια ότι αστυνόμοι και ληξιαρχεία τα πήραν χοντρά».

Τι ανέφερε στην τρίτη επιστολή

Στην τρίτη επιστολή, στις 12 Ιουλίου 2021, καταλήγει: «Ο Μ…… (αστυνόμος Τ.Α. Ασπροπύργου) παίζει δυνατή μπάλα. Κάπου τον Μάιο μίλησε με τον Ε…… (υπαρχηγό) και τα είπανε. Τους ψάχνει τμήμα στην επαρχία για να πηγαίνουν να βγάζουν ταυτότητες, γιατί τα περισσότερα τμήματα στην Αττική είναι “καμένα” και είπε στον Ε…… ότι ο Αλβανός που πιάστηκε στο Χαλάνδρι έκανε μ…… και είπε ψέματα στους αστυνομικούς ότι και καλά αυτός δεν πήγε ποτέ στον Ασπρόπυργο για την ταυτότητα και ότι την πήρε στην Ομόνοια, και έτσι πονήρεψε εσάς, το Εσωτερικών, και αυτοί ασχολήθηκαν μαζί του. Ακόμη, του είπε ότι το Εσωτερικών τον έχει από πίσω και τον παρακολουθεί, αλλά να μη φοβάται γιατί έχει πλάτες μέσα στο Εσωτερικών και δεν θα έχει πρόβλημα, μάλιστα τον ίδιο τον διοικητή!!!».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ