ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/12/2021 15:04

Θάνατος 25χρονου σε δομή αναπήρων: Μήνυση της Μιχαηλίδου - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τον πατέρα του

Η Δ. Μιχαηλίδου επικοινώνησε με τον πατέρα του 25χρονου, ο οποίος και την ενημέρωσε «ότι στα χέρια του παιδιού υπήρχαν ίχνη τραυματισμού που καταμαρτυρούσαν την επίδεσή του, καθώς και τραύματα, η εικόνα των οποίων παρέπεμπε σε υπό επούλωση πρόσφατα εγκαύματα, προερχόμενα από αναμμένο τσιγάρο»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Θάνατος 25χρονου σε δομή αναπήρων: Μήνυση της Μιχαηλίδου - Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες από τον πατέρα του
Πηγή: eurokinissi
Ανάγνωση:

Διαστάσεις παίρνει ο θάνατος του 25χρονου στο κέντρο αποκατάστασης κι αποθεραπείας παιδιών με αναπηρία στη Θεσσαλονίκη, καθώς η αρμόδια υφυπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου, στρέφεται κατά παντός υπευθύνου με μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλε.

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσε σήμερα τη μήνυση στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Βασίλειο Πλιώτα και ζητεί πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών θανάτου του 25χρονου, ο οποίος φιλοξενούνταν στη συγκεκριμένη δομή έχοντας διαγνωστεί με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος. Ο νεαρός απεβίωσε στις 30 Νοεμβρίου στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου», μετά από σύντομη νοσηλεία του.

Βία κατά του θύματος

Στην αναφορά η υφυπουργός Εργασίας επισημαίνει ότι ενημερώθηκε για τον θάνατο του 25χρονου από τη πρόεδρο της συγκεκριμένης δομής πως «έχει ήδη κατατεθεί εκ μέρους της σχετική μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης για τη διερεύνηση των αιτιών του και την τυχόν απόδοση ποινικών ευθυνών». Από την αναφορά της προέδρου της δομής προκύπτει «ότι έλαβε χώρα, την 28η.11.2021, περιστατικό βίας σε βάρος του εκλιπόντος φιλοξενουμένου από άλλον φιλοξενούμενο και αμελής συμπεριφορά εργαζομένου σε σχέση με το περιστατικό αυτό».

Η προσφεύγουσα υφυπουργός αφού αναφέρει ότι η όλη υπόθεση τελεί «εν αναμονή του πορίσματος του επιληφθέντος ιατροδικαστή, από το οποίο θα προκύψουν τα αίτια του θανάτου του εκλιπόντος» επισημαίνει στην αναφορά πως επικοινώνησε με τον πατέρα του 25χρονου, ο οποίος και την ενημέρωσε «ότι διαπίστωσε ιδίοις όμμασι, όταν κλήθηκε, κατά τη σχετική τυπική διαδικασία, να προβεί στην αναγνώριση της ταυτότητας του θανόντος, ότι στα χέρια του τελευταίου υπήρχαν ίχνη τραυματισμού που καταμαρτυρούσαν την επίδεσή του, καθώς και τραύματα, η εικόνα των οποίων παρέπεμπε σε υπό επούλωση πρόσφατα εγκαύματα, προερχόμενα από αναμμένο τσιγάρο».

Συνεπώς, επισημαίνει η κ. Μιχαηλίδου στην αναφορά της «κρίσιμο είναι να διαλευκανθεί, με βάση όσα κατά τα ανωτέρω μου μετέφερε ο πατέρας του εκλιπόντος, εάν στην εν λόγω δομή συντελέστηκαν έτερες πράξεις κακοποίησής του ή και τυχόν άλλων φιλοξενουμένων και να αποδοθούν οι σχετικές ευθύνες».

Σε δήλωσή της εξερχόμενη του Αρείου Πάγου η κυρία Μιχαηλίδου ανέφερε μεταξύ άλλων: «Κατέθεσα σήμερα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου. Καμία ανοχή από την Πολιτεία, βάζουμε το μαχαίρι στο κόκκαλο. Ζητάμε πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης με τον 25χρονο καθώς και για τυχόν περιστατικά και με άλλα παιδιά. Η πολιτεία είναι εδώ. Ψηφίσαμε νομοσχέδιο για πρόληψη και αντιμετώπιση της κακοποίησης. Κανείς πλέον δεν μπορεί να εργάζεται σε τέτοιες δομές χωρίς λευκό ποινικό μητρώο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΘΑΝΑΤΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΜΗΝΥΣΗ ΑΝΑΠΗΡΟΙ ΑΜΕΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ