Μενού
  • Α-
  • Α+

Από τη Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου ξεκινά η δωρεάν διανομή self test, με στόχο την καλύτερη δυνατή καταγραφή της επιδημιολογικής εικόνας της χώρας και την αποφυγή της διασποράς του κορονοϊού την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Συγκεκριμένα, από τις 6 Δεκεμβρίου έως τις 12 Δεκεμβρίου όλοι οι ενήλικες πολίτες, εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, που διαθέτουν ΑΜΚΑ ή ΠΑΥΠΑΑ ή ΠΑΜΚΑ, θα μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν ένα self test από τα φαρμακεία.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Διατάχθηκε ΕΔΕ για τον θάνατο της 14χρονης μαθήτριας από τη Λαμία

Η ίδια διαδικασία θα επαναληφθεί το διάστημα από 3 Ιανουαρίου 2022 έως 7 Ιανουαρίου 2022. Η δωρεάν διάθεση self test από τα φαρμακεία θα γίνεται μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, έτσι ώστε οι φαρμακοποιοί κατά τις διημερεύσεις και διανυκτερεύσεις να μπορούν να εξυπηρετούν έκτακτες ανάγκες. Αν και το μέτρο δεν είναι υποχρεωτικό, καλούνται όλοι οι πολίτες να υποβληθούν σε αυτοδιαγνωστικό έλεγχο έως τις 12 Δεκεμβρίου, ώστε να περιοριστεί το ιικό φορτίο και η διασπορά του κορονοϊού ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Εμβόλιο gov.gr: Ποιοι κλείνουν ραντεβού για τρίτη δόση

Πάντως, ραντεβού για τρίτη δόση εμβολίου μπορούν πλέον να κλείσουν όλοι οι πολίτες άνω των 18 ετών στους 3 μήνες και όχι στους 6, όπως ανακοινώθηκε επίσημα. Για να κλείσετε ραντεβού για τρίτη δόση εμβολίου στην πλατφόρμα embolio.gov.gr είναι απαραίτητο το ΑΜΚΑ.

Την επίσπευση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού από τους 6 στους 3 μήνες αποφάσισε η εθνική επιτροπή εμβολιασμών μετά το σχετικό ερώτημα που έθεσε η κυβέρνηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA