Μενού
  • Α-
  • Α+

Η μεγάλη κινητικότητα στα νέα ραντεβού εμβολιασμού από πολίτες 60 ετών και άνω, που δεν έχουν μέχρι τώρα κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, συνεχίζεται, Από την περασμένη Τρίτη όταν και ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τα νέα μέτρα και το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους της συγκεκριμένης ηλικιακής ομάδας, τα ραντεβού έχουν αυξηθεί κατακόρυφα.

Διαβάστε περισσότερα: Η μετάλλαξη Ομικρον έφτασε στην Αθήνα - Θετικά στο νέο στέλεχος του κορονοϊού τα δύο ύποπτα κρούσματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, μέχρι και αργά το βράδυ της Κυριακής, είχαν προγραμματιστεί πάνω από 60.000 ραντεβού για την πρώτη δόση, ενώ μέχρι σήμερα νωρίς το μεσημέρι «κλείστηκαν» 8.500 νέα. Η δυναμική συνεχίζεται με ημερήσιο ρυθμό νέων ραντεβού για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα τα 11,5 χιλιάδες ραντεβού την ημέρα.

Εξάλλου, τη μεγαλύτερη κινητικότητα από την έναρξη των εμβολιασμών κατέγραψε η πλατφόρμα για τα ραντεβού τρίτης δόσης, όπως ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης

«Από τη στιγμή που η επιτροπή αποφάσισε η τρίτη δόση να γίνεται στους 3 μήνες παρατηρήθηκε μια τεράστια κινητικότητα στο σύστημα, τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί μέχρι σήμερα. Ενδεικτικά, κλείστηκαν 557.000 ραντεβού τρίτης δόσης και 44.112 ραντεβού πρώτης δόσης από την Παρασκευή μέχρι την Κυριακή. Σε ό,τι αφορά στους πολίτες άνω των 60 ετών, από την περασμένη Τρίτη που ανακοινώθηκε το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού έχουν κλειστεί 55.400 ραντεβού πρώτης δόσης», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA