Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εκδηλώσεις για τη 13η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου τον Δεκέμβρη του 2008 στο κέντρο της Αθήνας. Ηδη, έχει κλείσει η οδός Πανεπιστημίου, καθώς είναι σε εξέλιξη πορεία στη μνήμη. Το Reader.gr από το πρωί βρίσκεται στο επίκεντρο των γεγονότων και μεταφέρει τις εξελίξεις. Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο, οι πρώτες συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στις 12 το μεσημέρι στα Προπύλαια με μαθητές και για τις 18:00  νέες συγκεντρώσεις διάφορων συλλογικοτήτων και θα ακολουθήσουν πορείες προς τη Βουλή.

Διαβάστε ακόμη: Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος - δικηγόροι οικογένειας: «Απόφαση που οπλίζει το χέρι κάθε επόμενου Κορκονέα η αποφυλάκισή του»

Τρεις συλλήψεις και 11 προσαγωγές

Λίγο πριν από τις 15:00 ολοκληρώθηκε η μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας, την οποία πραγματοποίησαν μαθητικοί και φοιτητικοί σύλλογοι. Πλήθος κόσμου ήταν συγκεντρωμένο στα Εξάρχεια. Οι εκδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας ξεκίνησαν από νωρίς και το μεσημέρι έκλεισε η Πανεπιστημίου, ενώ από το πρωί δεν λειτουργούσε και ο ομώνυμος σταθμός του μετρό, με τους συρμούς να διέρχονται δίχως να σταματούν.

Η παρουσία της αστυνομίας ήταν έντονη και σύμφωνα με τη ΓΑΔΑ, έγιναν τρεις συλλήψεις και 11 προσαγωγές. Οι συλλήψεις έγιναν σε πάρκο στο Κουκάκι, καθώς πάνω στους νεαρούς εντοπίστηκαν μολότοφ και φιάλες με βενζίνη. Η τροχαία προέβη σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή. Με ανακοίνωσή της, άλλωστε, έχει ζητήσει από τους οδηγούς αφενός να μην διέρχονται, αφετέρου να μην σταθμεύουν τα οχήματά τους στους χώρους των εκδηλώσεων, καθώς επίσης και στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου.

Ταυτόχρονα η Ασφάλεια και οι άλλες αστυνομικές υπηρεσίες του λεκανοπεδίου, βρίσκονται όλη την ημέρα σε ετοιμότητα για την επιτήρηση στόχων και ελέγχους. Ο σχεδιασμός της αστυνομίας είναι ανάλογος με εκείνον για τις εκδηλώσεις της επετείου του Πολυτεχνείου με 4.000 αστυνομικούς να έχουν επιστρατευθεί, αλλά και τρεις αίαντες όπως και ελικόπτερα και drones έχουν επιστρατευθεί για την τήρηση της τάξης κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων.

Τα ΜΑΤ... περικύκλωσαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

Υπό τον φόβο των Ιουδαίων και με τις μνήμες νωπές από βανδαλισμούς του χριστουγεννιάτικου δέντρου κατά τα προηγούμενα έτη, η Αστυνομία έβαλε σε κλοιό το δέντρο που στόλισε ο Δήμος Αθηναίων στην κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας. Με το κέντρο να είναι γεμάτο από διαδηλωτές για τις προγραμματισμένες πορείες ανήμερα της δολοφονίας του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό της Αστυνομίας Επαμεινώνδα Κορκονέα, η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε εντολή σε διμοιρίες των ΥΜΕΤ να περιφρουρούν το δέντρο.

Επεισόδια στο Αιγάλεω

Νωρίς το πρωί υπήρξε ένταση στο Αιγάλεω, έξω από το ΕΠΑΛ με αφορμή την επέτειο για τα 13 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Παράλληλα, ομάδα 100 ατόμων, απέκλεισε την οδό Θηβών στο ρεύμα προς Αιγάλεω, απέναντι από αλυσίδα πολυκαταστήματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA