Μενού
  • Α-
  • Α+

Η... επέλαση του χειμώνα συνεχίζεται σε όλη τη χώρα με χιονοπτώσεις σε πολλές περιοχές και προγνώσεις για νέο κύμα κακοκαιρίας τις επόμενες ημέρες. Στην Αττική, η Πάρνηθα είναι στα «λευκά» με το χιόνι που έπεσε το βράδυ να έχει δημιουργήσει προβλήματα και στο οδικό δίκτυο με την κυκλοφορία να έχει διακοπή από το τελεφερίκ και πάνω.

Διαβάστε ακόμη: Καιρός: Βροχές και τσουχτερό κρύο σήμερα – Έρχεται χιονιάς ακόμα και στην Αττική το Σαββατοκύριακο

Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, μέχρι και τις αρχές τις επόμενης εβδομάδας, και σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη θα επηρεάσει και την Αττική καθώς είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν χιονοπτώσεις στα βόρεια του λεκανοπεδίου. «θα πάμε με αρκετό κρύο μέχρι και τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ενώ δεν αποκλείεται να χιονίσει και στα βόρεια προάστια της Αττικής προς τα Βίλια με χιονοπτώσεις σε Θεσσαλία, Βοιωτία και Εύβοια» σημείωσε χαρακτηριστικά στο OPEN.

Παράλληλα, όπως σημείωσε, το κύμα φαίνεται να υποχωρεί τη Δευτέρα και την Τρίτη, με το κρύο όμως να παραμένει και τα μοντέλα να δείχνουν ότι μετά τις 22 -23 Δεκεμβρίου θα έχουμε πιο ήπιο καιρό. Αναφορικά με τα Χριστούγεννα τα μοντέλα δείχνουν πως θα υποχωρήσουν οι χιονοπτώσεις.

Καιρός: Η πρόγνωση για την Τετάρτη

Σύμφωνα με την ΕΜΥ σήμερα Τετάρτη, στα ανατολικά ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν τις πρωινές ώρες στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας και της Κρήτης. Στα υπόλοιπα προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα φθάσει στα βόρεια τους 10 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 13 και στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 16 βαθμούς Κελσίου. Τις βραδινές ώρες θα σημειωθεί τοπικά παγετός στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA