Μενού
  • Α-
  • Α+

Φρένο στη φημολογία αναφορικά με το αν θα ανοίξουν αργότερα από το προγραμματισμένο τα σχολεία, έβαλε η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή λέγοντας πως «Δεν τέθηκε ποτέ στο τραπέζι θέμα να κλείσουν νωρίτερα ή να ανοίξουν αργότερα τα σχολεία, το λέω με απόλυτη ειλικρίνεια».

Διαβάστε ακόμη: Σχολεία: Πότε κλείνουν και πόσο διαρκούν οι διακοπές των Χριστουγέννων

Η κ. Μακρή φιλοξενούμενη στον ΣΚΑΪ επικαλέστηκε τις οδηγίες των ειδικών εξηγώντας πως δεν συντρέχουν λόγοι να κλείσουν νωρίτερα από το προγραμματισμένο τα σχολεία, καθώς δεν υπάρχουν ανησυχητικά δείγματα. «Το σχολείο ακολουθεί την πανδημία, δεν την οδηγεί», συμπλήρωσε η ίδια.

Ανέφερε δε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία περίπτωση να υπάρξει τροποποίηση ούτε στο άνοιγμα των σχολείων, ενώ δεν αναμένεται κάποια αλλαγή στο υπάρχον πρωτόκολλο λειτουργίας.

Για το αν πρέπει να πραγματοποιούνται κανονικά η όχι οι σχολικές εκδρομές, διευκρίνισε ότι αυτό το αποφασίζουν οι σχολικές μονάδες. «Το Υπουργείο έχει μετατρέψει σε πολιτικές αποφάσεις τις εισηγήσεις των ειδικών, οι οποίες αφορούν την μετακίνηση μαθητών αλλά και του ενήλικου πληθυσμού. Οι οδηγίες αυτές όταν εφαρμόζονται και τηρούνται τα μέτρα, δεν υπάρχει αυξημένος κίνδυνος», τόνισε η Υφυπουργός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA