Μενού
  • Α-
  • Α+

Την Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου, κλείνουν τα σχολεία για τις διακοπές των Χριστουγέννων, ωστόσο θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι θα ανοίξουν με διαφορετικά πρωτόκολλα, λόγω των νέων μέτρων που αναμένεται να ληφθούν λόγω της επερχόμενης επέλασης της μετάλλαξης Όμικρον. Σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα αναθεωρηθούν τα πρωτόκολλα για τα σχολεία και τον περίφημο κανόνα του 50+1% (κρούσματα σε μια τάξη), προκειμένου να κλείνει το εκάστοτε τμήμα.

Διαβάστε ακόμη: Νέα μέτρα: Υποχρεωτική μάσκα παντού, διπλή σε σούπερ μάρκετ και ΜΜΜ

Παράλληλα δεν πρέπει να αποκλείονται και περαιτέρω μέτρα, κάτι που θα εξεταστεί στο χρονικό διάστημα των διακοπών, οπότε θα υπάρχουν και περισσότερα στοιχεία για την μετάλλαξη Όμικρον στη χώρα μας και κατά πόσο θα επηρρεάσει το Εθνικό Σύστημα υγείας. Πολλοί είναι οι επιστήμονες που θεωρούν ότι θα πρέπει να παραταθούν οι διακοπές για κάποιες ημέρες ή εβδομάδες, προκειμένου να αποτραπεί η διασπορά.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, με δηλώσεις του τόνισε ότι ένα από τα μέτρα που πρέπει να παρθούν μετά τις 3 Ιανουαρίου είναι και η τηλεκπαίδευση. «Τα σχολεία μετά τις γιορτές δε θα μπορούν εύκολα να ανοίξουν» είπε χαρακτηριστικά. 

Tα νέα μέτρας που εισηγείται η επιτροπή

Εκτος από τα νέα μέτρα για τα σχολεία η επιτροπή των ειδικών έκανε και άλλες παρεμβάσεις. Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, οι ειδικοί εισηγούνται μέτρα άμεσης εφαρμογής και τα οποία είναι τα εξής:

  • Ματαιώνονται όλες οι μαζικές εορταστικές εκδηλώσεις σε ανοικτούς χώρους (φεστιβάλ κ.λπ)
  • Χωρίς κόσμο τα ματς στα γήπεδα
  • Οσοι ταξιδιώτες έρχονται στην Ελλάδα, σε όλες τις πύλες της χώρας την 2η και την 4η μέρα μετά την άφιξή του θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε τεστ.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους
  • Υποχρεωτική μάσκα αυξημένης προστασίας KN-95 στα σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA