Μενού
  • Α-
  • Α+

Επτά μήνες μετά τη δολοφονία του Τάσου Μπερδέση στη Βάρη, η μητέρα του Γεωργία Μπερδέση δηλώνει πως ο γιος της δεν της είχε πει ποτέ πως δεχόταν απειλές και τονίζει πως θέλει να βρεθεί ο εκτελεστής «που τόλμησε πισώπλατα» να τον σκοτώσει «την ώρα που έσκυψε να ανοίξει το αυτοκίνητό του». 

Διαβάστε ακόμη: Στάθης Παναγιωτόπουλος: Πήρε προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα - Παραμένει κρατούμενος

«Γιατί; Έτσι αφαιρούν ζωές;» διερωτήθηκε η κυρία Μπερδέση μιλώντας στο STAR. «Έλεγαν ότι ήταν μπράβος και έπαιρνε λεφτά. Λεφτά δεν είχε ποτέ. Έπαιρνε ένα μεροκάματο, τώρα αν έπαιρνε και κάτι παραπάνω και ήταν ευχαριστημένοι, του έδιναν ψίχουλα... Δεν είχαμε ποτέ λεφτά... Είχε 5 ευρώ και έρχονταν παιδιά που δεν είχαν και τους έδινε. Με ευχαριστούσε και εγώ έδινα και δίνω από το περίσσευμα», είπε η Γεωργία Μπερδέση. Για το πρωινό της 31ης Μαΐου όπου δολοφονήθηκε ο Τάσος Μπερδέσης η κυρία Γεωργία αποκάλυψε: «καθόμουν και έπινα καφέ, μιλούσε με μια φίλη στο σταθερό. Τα βράδια δεν κοιμόμουν, είχα ανησυχία, φοβόμουν. Έβλεπα όνειρα και τα ξέχναγα. Με παίρνει η κόρη μου τηλέφωνο και την ρώτησα αν θα έρθει για καφέ, με έκλεισε. Με πήρε ξανά και μου είπε να μην σηκώσω κανένα τηλέφωνο. Ήρθαν η κόρη και η ανιψιά, ρώτησα τι έγινε, τα «μασούσαν». Ε μετά είπαν πως χτύπησε, πως ήταν 2 και ζει. Μετά δεν θυμάμαι. Φώναζα, έσκουζα, είχα 20 πίεση, δεν έπινα νερό. Ερχόταν κόσμος. Δεν μπορώ να το πιστέψω... Δεν ήθελα να μάθω πως έγινε». 

Όπως ισχυρίζεται, ο Τάσος Μπερδέσης δεν της είχε πει ποτέ πως τον απειλούσαν. «Δεν μπορώ να ξέρω και κάποια στιγμή θέλω να μάθω γιατί το έκαναν. Θυσία γινόταν... Τόσο μίσος, τόση κακία. Τώρα θα πήγαινε στους Ολυμπιακούς και δεν το ήθελαν; Πάντα κάτι θα βρίσκανε, κάτι θα γινόταν να τον κατηγορούν. Με το παιδί που έχασε τη ζωή του πάνω στην πάλη, το είχε μια ζωή μαράζι, του είχε στοιχίσει. Είχε πέσει ψέμα. Παιδιά ξέρανε ότι είχε τρακάρει με μηχανάκι και τους λέγαμε να πουν την αλήθεια. Μόλις τελείωσε το δικαστήριο το είπανε. Τον φώναζαν φονιά, δεν τον στηρίξανε και το δικό μου το παιδί μαράζωνε», ανέφερε η Γεωργία Μπερδέση

Για τους 3 μήνες που έμεινε στη φυλακή: «δεν μου είπε κάτι, μόνο ότι ήταν αθώος και δεν είχε κάνει κάτι. Δεν μπορώ να καταλάβω. Αντιζηλία; Τον μισούσαν τόσο πολύ; Θέλω να με κοιτάξουν και να μου πουν γιατί». «Στο μνήμα δεν πήγαινα, δεν ήθελα να βλέπω το χώμα. Όταν το έφτιαξαν πήγα. Ο λεβέντης μου να είναι στο χώμα...», ανέφερε η κυρία Μπερδέση.  «Στον χαρακτήρα έμοιαζε σε εμένα. Το έπαιζε σκληρός για να μην στεναχωριόμαστε. Στεναχωριόταν πολύ. Το έπαιζε ότι δεν τρέχει τίποτα αλλά καταβάθος πόναγε», είπε η κυρία Γεωργία. «Ο γιος μου ήταν άρχοντας σε όλα του. Ήταν το στήριγμα όλων. Τα πλήρωνε όλα, καμάρωνα και καμαρώνω ακόμα. Εκεί που είναι τώρα είναι άρχοντας γιατί αγάπαγε, δεν μισούσε» ενώ «είχε κάνει θυσίες και δεν εκτιμήσανε τίποτα. Εκανε αυτή τη δουλειά; Δεν είχε τίποτα, 500 ευρώ στο βιβλιάριό του. Παιδί ήταν, είχε βαρέσει δεν ήθελε την αδικία». 

«Από μικρό πήγαινε στην εκκλησία, ήθελε να γίνει παπάς. Ήταν ταλαιπωρημένο από 13 ετών πήγε για δουλειά, δεν ήθελε τα γράμματα. Δούλευα και εγώ και έπρεπε να είναι κάπου για να μην γυρίζει. Τον έπαιρνα το πρωί στις 6 που πήγαινα βιοτεχνία. Ο Τάσος δούλευε στα λεωφορεία, καθάριζε και σκούπιζε. Μαζεύαμε τα λεφτούλια του και με τον πρώτο μισθό έβαλε γραμμάτιο και μου πήρε σκούπα», σημείωσε η Γεωργία Μπερδέση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA