ΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/12/2021 10:18

Covid Free GR Wallet: Πώς να ενσωματώσετε και την ψηφιακή ταυτότητα στο κινητό σας

Βήμα - βήμα η διαδικασία για την εισαγωγή της ψηφιακής ταυτότητας στην εφαρμογή Covid Free GR Wallet ώστε να γίνεται πιο εύκολα η ταυτοποίηση μετά από την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Covid Free GR Wallet: Πώς να ενσωματώσετε και την ψηφιακή ταυτότητα στο κινητό σας
Πηγή: Eurokinissi
Ανάγνωση:

Σε λειτουργία βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης 28/12 η δυνατότητα της ενσωμάτωσης και της αστυνομικής ταυτότητας -ως ψηφιακή ταυτότητα- στο Covid Free GR Wallet ώστε να εξυπηρετείται η ταυτοποίηση έπειτα από την επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Διαβάστε ακόμη: Covid Free GR Wallet: Μαζί με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και η ταυτότητα - Εγκρίθηκε από την google για τα κινητά

Η διαδικασία είναι απλή και απαιτεί αφενός update της εφαρμογής -για όσους την έχουν ήδη στο τηλέφωνό τους- και ταυτοποίηση στο gov.gr που γίνεται αυτόματα πχ με τους κωδικούς του TAXIS NET ή κάποιας τράπεζας.

Μετά την είσοδο στην εφαρμογή, επιλέγουμε την κατηγορία «Ταυτοπροσωπία» που έχει προστεθεί. Εκεί κάνουμε εισαγωγή και οδηγούμαστε αυτομάτως στη σελίδα σύνδεσης στον Gov.gr είτε με τους κωδικούς του taxis είτε με κάποιον από τους άλλους τρόπους εισόδου που υπάρχουν.

Αφού επιβεβαιώσουμε τα στοιχεία μας, έρχεται στο κινητό τηλέφωνό μας SMS με κωδικό ασφαλείας. Αφού τον εισάγουμε γίνεται αυτόματα και η ενσωμάτωση της «ψηφιακής ταυτότητας» στην εφαρμογή. Σε αυτή υπάρχει η φωτογραφία μας και τα στοιχεία που είναι απαραίτητα για την ταυτοπροσωπία.

  • To SMS έρχεται στο κινητό τηλέφωνο που έχουμε δηλώσει

  • Η ψηφιακή ταυτότητα εισάγεται αυτόματα και έχει αυτή τη μορφή:

Για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία μίλησε στην ΕΡΤ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς. «Παρατηρήθηκε ότι υπήρχε μια δυσκολία στους ελέγχους του πιστοποιητικού, καθώς έπρεπε οι πολίτες έπρεπε να φέρουν μαζί τους την ταυτότητά τους προκειμένου να γίνεται η ταυτοποίηση. Προκειμένου να εξυπηρετήσουμε, προστατεύοντας και τα προσωπικά δεδομένα, κάναμε ένα απόσπασμα της αστυνομικής ταυτότητας που περιέχει μόνο την φωτογραφία, το ονοματεπώνυμο και την ημερομηνία γέννησης», δήλωσε ο κ. Γεωργαντάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
COVID FREE GR WALLET ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ