Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνταγματική έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας την αφαίρεση από το ωρολόγιο πρόγραμμα της Γ' Λυκείου των ειδικών μαθημάτων «Ελεύθερο Σχέδιο» και «Γραμμικό Σχέδιο» και από την Α' Λυκείου το μάθημα της «Καλλιτεχνικής Παιδείας».

Διαβάστε ακόμη: Νέα μέτρα: Τέλος οι σχολικές εκδρομές για τους μαθητές - Τι θα γίνει με τα σχολεία

Συγκεκριμένα, η 7μελης σύνθεσης του Γ' Τμήματος του Ανώτατου Δικαστηρίου με την υπ' αριθμ. 2573/2021 απόφασή του, έκρινε, κατά πλειοψηφία, ότι η διδασκαλία των ειδικών μαθημάτων στα σχολεία δεν σταμάτησε, αλλά εξακολουθεί να προβλέπεται στη Γ' Λυκείου για όσους μαθητές επιθυμούν να εξετασθούν σε αυτά για την εισαγωγή τους σε ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Επισημαίνουν, ωστόσο, οι δικαστές ότι «...η επιλογή των αντικειμένων διδασκαλίας στα ωρολόγια προγράμματα, όπως και η συνολική οργάνωση της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πρέπει να γίνεται με επιστημονικά και παιδαγωγικά κριτήρια και με ρυθμίσεις ορθολογικές και όχι περιστασιακές, αποσπασματικές και εξυπηρετικές άλλων σκοπών, μη σχετιζόμενων με τις απορρέουσες από το Σύνταγμα για την ορθολογική οργάνωση της Δημόσιας Διοίκησης αρχές».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA