ΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/01/2022 20:09

ΕΡΓΑΝΗ: Στον... αέρα οι εργαζόμενοι με θετικό rapid test - Δέχεται μόνο μοριακά το σύστημα - Η εξήγηση

Η διασπορά της μετάλλαξης Ομικρον είναι μεγάλη στην ελληνική επικράτεια και εμβολιασμένοι εργαζόμενοι που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό μετά τη διενέργεια rapid test αδυνατούν να κάνουν τη σχετική δήλωση

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
ΕΡΓΑΝΗ: Στον... αέρα οι εργαζόμενοι με θετικό rapid test - Δέχεται μόνο μοριακά το σύστημα - Η εξήγηση
Πηγή: eurokinissi, Pexels
Ανάγνωση:

Η διασπορά της μετάλλαξης Ομικρον είναι μεγάλη στην ελληνική επικράτεια και εμβολιασμένοι εργαζόμενοι που έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό μετά τη διενέργεια rapid test αδυνατούν να κάνουν τη σχετική δήλωση στην ΕΡΓΑΝΗ.

Διαβάστε ακόμη: Μετάλλαξη Ομικρον: Στο 70% σε 5 περιφέρειες - Τα rapid test είναι αξιόπιστα

Σύμφωνα με τις νεότερες οδηγίες του ΕΟΔΥ, όσοι βρίσκονται θετικοί σε rapid test θα πρέπει να παραμένουν σε καραντίνα πέντε ημερών ενώ για τους εμβολιασμένους δεν απαιτείται μοριακό τεστ έτσι ώστε να μπορούν να δικαιολογήσουν την απουσία από την εργασία τους. Σύμφωνα με τις τελευταίες οδηγίες, ένα rapid test το οποίο θα είναι θετικό και θα αναρτηθεί στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ από τους φαρμακοποιούς ή τα διαγωνιστικά κέντρα θα ήταν αρκετό έτσι ώστε να εξασφαλίσουν την απαραίτητη άδεια για την καραντίνα.

Το πρόβλημα, όμως, είναι πως το πληροφοριακό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ επιβεβαιωμένα δεν αναγνωρίζει το rapid test και δέχεται μόνο το μοριακό (PCR), γεγονός που αφήνει έκθετους τους εργαζόμενους που έχουν νοσήσει και είναι εμβολιασμένοι. Αυτό συμβαίνει διότι ακόμα δεν έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που αφορά τους εμβολιασμένους που έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό μετά από διενέργεια rapid test.

Οι μη εμβολιασμένοι εργαζόμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται σε μοριακό τεστ και εφόσον είναι θετικό, το καταθέτουν για να λάβουν τις πέντε ημέρες πληρωμένης άδειας, κάτι που δεν μπορούν στην παρούσα φάση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να κάνουν οι εμβολιασμένοι εργαζόμενοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΟΜΙΚΡΟΝ ΜΟΡΙΑΚΟ ΤΕΣΤ RAPID TEST ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΡΓΑΝΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ