Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέο απόλυτο αρνητικό ρεκόρ σημειώθηκε σήμερα, Τρίτη 4 Ιανουαρίου, με 50.126 κρούσματα να ανακοινώνονται από τον ΕΟΔΥ, ενώ παράλληλα ξεπέρασαν τους 21.000 οι νεκροί στη χώρα από την έναρξη της πανδημίας. Επίσης, σήμερα ανακοινώθηκαν από τους Θάνο Πλεύρη και Νίκη Κεραμέως τα νέα μέτρα που θα ισχύσουν στα σχολεία τα οποία ανοίγουν κανονικά για τους μαθητές στις 10 Ιανουαρίου. Σε όλα αυτά αναφέρθηκε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Mega, όπου και χαρακτήρισε αναμενόμενο τον αριθμό των κρουσμάτων καθώς η πανδημία βρίσκεται σε φάση έξαρσης.

«Αναμενόμενα τα νούμερα γιατί την Πρωτοχρονιά και την επόμενη μέρα είχαμε ελλιπές testing. Δεν πρέπει να μας τρομάζει η διασπορά, είναι δεδομένη λόγω της αύξησης της πανδημίας. 20 του μήνα θα έχουμε κορύφωση και μετά αποκλιμάκωση», ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τα σχολεία είναι προς τη σωστή κατεύθυνση με την προϋπόθεση να γίνεται σωστά το testing των μαθητών.

«Τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί είναι στη σωστή κατεύθυνση. Τα 3 τεστ είναι πολύ σημαντικά. Το θέμα είναι τα συγκεκριμένα μέτρα να διατηρήσουν την κατάσταση υπό έλεγχο». Ωστόσο ο καθηγητής διαφωνεί με το 50% +1 για να κλείνει ένα τμήμα, λέγοντας ότι θα έπρεπε να είναι γύρω στο 35%. Όπως λέει ο κ. Σαρηγιάννης, η αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα είναι αναμενόμενη όπως και η επιβάρυνση του ΕΣΥ. «Η επιβάρυνση θα είναι τέτοια που θα χρειαστεί η συνδρομή του ιδιωτικού τομέα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA