Μενού
  • Α-
  • Α+

Σεισμός 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν τα μεσάνυχτα στη Φλώρινα, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 3 χλμ δυτικά της Φλώρινας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14,3 χλμ.

Σύμφωνα με αναφορές, ο σεισμός είχε μεγάλη χρονική διάρκεια και βουητό. Σύμφωνα με το neaflorina, οι δονήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στο σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας, ακόμα και μέχρι την περιοχή της Θεσσαλονίκης και των Τρικάλων.

Στην αρχική αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, δόθηκε ως σεισμός 5,3 ρίχτερ με το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 8 χλμ βόρειο-βορειοδυτικά της Φλώρινας, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 10 χλμ.

Μέσα στα επόμενα δέκτα λεπτά καταγράφηκαν άλλες τρεις σεισμικές δονήσεις, 3,5 Ρίχτερ 19 χιλιόμετρα δυτικά βορειοδυτικά της Φλώρινας και σε εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων,3,5 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος δέκα χιλιομέτρων και 4,1 Ρίχτερ επίσης σε βάθος 10 χιλιομέτρων. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA