Μενού
  • Α-
  • Α+

Αστυνομικές δυνάμεις εισήλθαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης τα ξημερώματα γύρω στις 6:00 της Τετάρτης (12/1) για να «σπάσουν» κατάληψη από φοιτητές κι εξωπανεπιστημιακούς. Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής διεξάγεται ομαλά, καθώς στο χώρο υπήρχαν λίγα άτομα που προσήχθησαν από την Αστυνομία. Σύμφωνα με την ΕΡΤ η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 15 προσαγωγές.

Πριν από περίπου δύο εβδομάδες ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση της Αστυνομίας είχε σπάσει η κατάληψη που κρατούσε επί 34 χρόνια σε αίθουσα του ΑΠΘ. Η επιχείρηση εκκένωσης πραγματοποιήθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. υπό άκρα μυστικότητα νωρίς το πρωί της Παρασκευής 31 Δεκεμβρίου.

Ισχυρές δυνάμεις της Ασφάλειας -παρουσία δικαστικού λειτουργού και με συνοδεία αστυνομικών σκύλων- πραγματοποίησαν έφοδο περίπου στις 6 το πρωί στο λεγόμενο «Στέκι Βιολογικού» που τελούσε υπό κατάληψη για περίπου τρεις δεκαετίες και χρησιμοποιούνταν από φοιτητές, αλλά και εξωπανεπιστημιακούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA