Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο εδώλιο του κατηγορούμενου κάθισε σήμερα (12/1) το πρωί ο προπονητής ιστιοπλοΐας που κατηγορείται από μια 21χρονη για βιασμό όταν εκείνη ήταν σε ηλικία 11 ετών.

Η δίκη ξεκίνησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όπου νωρίς το πρωί έφτασε το θύμα συνοδευόμενο από την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου, η οποία πρωτοστάτησε και έδωσε πνοή στο κίνημα MeToo στην Ελλάδα. Σημειώνεται ότι η υπόθεση αποκαλύφθηκε πριν περίπου ένα χρόνο, λίγο μετά τις αποκαλύψεις στις οποίες είχε προβεί η Ολυμπιονίκης Σοφίας Μπεκατώρου για περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησης στο χώρο του αθλητισμού.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας ο κατηγορούμενος αναζητούσε συνεχώς με το βλέμμα του το θύμα, το οποίο βρισκόταν στην άλλη πλευρά της αίθουσας έχοντας δίπλα της την οικογένεια της και την Σοφία Μπεκατώρου, η οποία προτάθηκε και ως μάρτυρας κατηγορίας προκειμένου να καταθέσει στη δίκη.

Ο κατηγορούμενος ενώπιον του δικαστηρίου αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται. Οπως είπε: «Για την κατηγορία του βιασμού δεν την αποδέχομαι για κανένα ζωντανό οργανισμό στον πλανήτη. Τα υπόλοιπα θα τα αφήσω στην κρίση σας». Την πλήρη άρνηση της κατηγορίας του βιασμού υπογράμμισαν και οι συνήγοροί του Θεόδωρος Μαντάς και Βάσω Πανταζή.

Το δικαστήριο διέκοψε για τις 26 Ιανουαρίου. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA