Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοταχώς οδεύει η κυβέρνηση για την επέκταση των νέων μέτρων που τέθηκαν σε ισχύ στις 30 Δεκεμβρίου, καθώς η επιτροπή των ειδικών που συνεδριάζει αυτή την ώρα φέρεται να συμφωνεί κατά πλειοψηφία ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για να ληφθεί ρίσκο με την άρση των μέτρων πριν από το τέλος του μήνα. Η τάση που διαμορφώνεται είναι να εισηγηθεί εν τέλει η επιτροπή την παράταση των μέτρων μέχρι και το τέλος Ιανουαρίου. Σε κάθε περίπτωση, η επιτροπή θα εισηγηθεί την παράτασή τους, καταρχάς, για μία εβδομάδα και στα μέσα της ερχόμενης θα επανεκτιμηθούν, όμως η εικόνα δεν πρόκειται να αλλάξει, μιας και τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν δείχνουν αποκλιμάκωση.

Η μετάλλαξη Ομικρον που επελαύνει και στη χώρα μας, δεν αφήνει περιθώρια για χαλάρωση, καθώς τα κρούσματα έχουν φτάσει το τελευταίο διάστημα σε δυσθεώρητα μεγέθη και η εβδομάδα που διανύουμε, αλλά και η επόμενη αναμένεται να «χτυπήσουν» ρεκόρ. Είναι ενδεικτικό ότι τις τελευταίες ημέρες κατά μέσο όρο εντοπίζονται καθημερινά 30.000 με 35.000 θετικά κρούσματα τα περισσότερα από την μετάλλαξη Ομικρον.

Οι ειδικοί που συνεδριάζουν σήμερα θα αποφασίσουν για το πόσο θα πρέπει να παραταθούν τα μέτρα, αλλά και τι θα γίνει με τη μουσική στην εστίαση αλλά και τη χωρητικότητα στα γήπεδα.

Τα μέτρα που ισχύουν

  • Διακοπή λειτουργίας κέντρων εστίασης και διασκέδασης στις 12:00 τα μεσάνυχτα
  • Οι πελάτες θα πρέπει να είναι μόνο καθήμενοι
  • Οριο ατόμων ανά τραπέζι οι 6 πελάτες.
  • Απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA