Μενού
  • Α-
  • Α+

Μια θλιβερή οικογενειακή ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας, όταν μία γυναίκα 48 ετών, μη μπορώντας να συντηρήσει τον εαυτό της και το παιδί της, παρέδωσε την 9χρονη άρρωστη κόρη της στο Ορφανοτροφείο Βόλου! Η γυναίκα που ζει στη Νέα Ιωνία, έχοντας χάσει προ τριετίας και τον σύζυγό της, αντιμετωπίζει τεράστια οικονομικά προβλήματα, έχοντας χρέη προς το δημόσιο και όχι μόνο.  

Διαβάστε ακόμη: Φυσικοθεραπευτής: «Το πρόσωπό του παιδιού μου ήταν παραμορφωμένο», νέα καταγγελία από μητέρα

Η μητέρα βλέπει την 9χρονη κόρη της κάθε 20 ημέρες, τη συνοδεύει στο νοσοκομείο για μεταγγίσεις, ενώ η ίδια ζει σε ένα συγγενικό σπίτι, σε κάποιο χωριό της Θεσσαλίας. Το χρέος στη ΔΕΗ είναι 10.000 ευρώ και στη ΔΕΥΑΜΒ 2.650 ευρώ. Από το 2014 κανένας διακανονισμός δεν τηρήθηκε και το χρέος εκτοξεύθηκε. «Μπορώ να δουλέψω ως μοδίστρα στο σπίτι και να φροντίζω το παιδί μου ταυτόχρονα. Μπορώ να κάνω όποια δουλειά χρειαστεί. Πρέπει να ζήσουμε και το μόνο που ζητάω είναι να δουλέψω», λέει η ίδια.

Το παιδί που παρακολουθούσε μαθήματα στο Ειδικό Σχολείο υποβάλλεται σε μετάγγιση αίματος κάθε 20 ημέρες και στο σπίτι του ζούσε χωρίς ρεύμα και νερό, ενώ πολλές φορές του έλειπε και το φαγητό. Η 48χρονη μητέρα εμφανίστηκε μια ημέρα στη Πρόνοια και είπε «...σας δίνω το παιδί μέχρι να σταθώ στα πόδια μου. Δεν μπορώ να το ζήσω». Η ασθένεια της μικρής δρομολόγησε άμεσα τις διαδικασίες και δόθηκε στο ορφανοτροφείο με εισαγγελική παραγγελία. Έκλαιγε ασταμάτητα για 15 ημέρες  η μικρή και ηρέμησε μόνο όταν είδε ξανά την μητέρα της.

«Πως να ζούσα το παιδί, χωρίς ρεύμα, χωρίς νερό , χωρίς φαγητό. Μετά τον θάνατο του πατέρα της πριν τρία χρόνια κοιμόταν μαζί μου. Επρεπε να της δώσω να καταλάβει πως την αφήνω για το καλό της και πως σύντομα θα είμαστε ξανά μαζί. Εκτοτε, πέρασαν έξι μήνες και το παιδί παραμένει στο ίδρυμα», είπε η ίδια στο gegonota.news.

«Παντού αδιέξοδο, θέλω να δουλέψω και να ζήσω το παιδί μου»

Η 48χρονη μοδίστρα στο επάγγελμα, δεν κρύβει πως η οικονομική κατάστασή της οικογένειας ήταν πάντα εξαιρετικά δύσκολη, όμως, μετά τον θάνατο του συζύγου επήλθε η κατάρρευση, ενώ ένα χρόνο πριν από τον θάνατό του πατέρα του, αρρώστησε και το παιδί. Η 48χρονη δεν έχει καμία οικονομική βοήθεια από τους συγγενείς της: «Ο πατέρας μου θα μπορούσε να βοηθήσει αλλά δεν θέλει. Δεν ενέκρινε ποτέ τον σύζυγό μου και οι σχέσεις μας διαταράχθηκαν.

Εχει μια νέα ζωή και δεν χωράμε σε αυτή, παρότι από την πρώην σύζυγο αποκόμισε μια μεγάλη κληρονομιά. Με τον ίδιο τρόπο συμπεριφέρεται και στην ετεροθαλή αδελφή του. Παντού λοιπόν έβλεπα αδιέξοδο. Μια ημέρα είπα πως ''δεν θα αφήσω να πεθάνει το παιδί μου'' και έτσι σηκώθηκα το πρωί, το φίλησα και το πήγα στην Πρόνοια.  Δεν μπορώ να ζήσω το παιδί, θα πεθάνει. Δεν έχω φαγητό, ρεύμα, νερό. Πόνεσα βαθιά αλλά λύση δεν υπήρχε. Επρεπε να αποφασίσω εάν θα πεθάνει δίπλα μου με την κατάσταση που ζούσαμε ή αν θα σωθεί μακριά μου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA