Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει η υπόθεση του καταγγελλόμενου βιασμού μιας 24χρονης από άνδρες σε πάρτι που έγινε την Πρωτοχρονιά στη Θεσσαλονίκη σε μεγάλο ξενοδοχείο της πόλης. Η 24χρονη κατήγγειλε πως βιάστηκε, με τις Αρχές να ξετυλίγουν σιγά σιγά το κουβάρι της υπόθεσης, το οποίο ενδεχομένως να κρύβει από πίσω ένα μεγάλο κύκλωμα μαστροπείας. Γι αυτό το λόγο η Αστυνομία περιμένει το επόμενο διάστημα να υπάρξουν νέες καταγγελίες που ενδεχομένως θα φέρουν στο φως τη δράση του κυκλώματος που εκτιμούν οι αξιωματικοί της Ασφάλειας ότι κρύβεται πίσω από την περίπτωση της 24χρονης.

Η νεαρή κατήγγειλε ότι τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς, φεύγοντας από πάρτι σε μπαρ της πόλης δεν ήταν σε θέση να επιστρέψει στο σπίτι της κι επικοινώνησε με τον γνωστό της, ο οποίος την είχε καλέσει και στο εν λόγω πάρτι, κι εκείνος της πρότεινε να κοιμηθεί στο ξενοδοχείο που έμελλε να μετατραπεί σε κολαστήριο για την ίδια.

Η 24χρονη κατόπιν έκλεισε δωμάτιο στο ξενοδοχείο κι ενώ κατευθυνόταν προς τα εκεί συνάντησε τρεις άνδρες από την Αθήνα. Οπως κατήγγειλε ήταν δύο αδέρφια γόνοι γνωστής επιχειρηματικής οικογένειας κι ακόμα έναν άνδρα. Από εκεί και πέρα άρχισε να σβήνει η μνήμη της... Το πρωί όταν ξύπνησε συνειδητοποίησε πως βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο γεμάτο με ανδρικά ρούχα κι άλλα αντικείμενα, ενώ η ίδια ήταν γυμνή.

Η κοπέλα καταλαβαίνει ότι κάτι έχει συμβεί κι αμέσως απευθύνεται στην Αστυνομία, όπου κάνει καταγγελία. Από τους τρεις άνδρες, ο ένας παραδέχεται ότι έχει συνευρέθηκε μαζί της. Ωστόσο, ισχυρίζεται ότι έγινε με τη θέλησή της. Ο 27χρονος άνδρας απολογήθηκε κι αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκκαλο

Αποτρόπαια χαρακτήρισε την πράξη του βιασμού ο Χρήστος Συμεωνίδης, Αν. Γενικός Γραμματέας Ενωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, και πρόσθεσε πως ο χειρισμός της υπόθεσης θέλει λεπτή διαχείριση.

«Οσον αφορά το κύκλωμα μαστροπείας, σημαίνει ότι μέσα από τη  διαδικασία που έχει ξεκινήσει, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις. Αυτό που θέλω να πω, γνωρίζοντας τα πρόσωπα και τις καταστάσεις στους κύκλους της ΕΛΑΣ, η αστυνομία δεν πρόκειται να επηρεαστεί από καταστάσεις, ονόματα και πορτοφόλια και βήμα βήμα θα φτάσει στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η αλήθεια και μόνο η αλήθεια. Οι αξιωματικοί θα κάνουν αυτό που πρέπει και σε λίγο καιρό θα έχουμε τα αποτελέσματα», δήλωσε ο κ. Συμεωνίδης.

Εκείνο που θα ρίξει φως στην υπόθεση είναι η ιατροδικαστική και τοξικολογική έκθεση, καθώς η 24χρονη υποστηρίζει ότι της έριξαν κάτι στο ποτό για να την ναρκώσουν.

«10 άτομα που διαλέγουν κοπέλες από τα social media»

Σύμφωνα με τον Ηλία Γκιώνη, τον influencer που αποκάλυψε την υπόθεση, η συγκεκριμένη ομάδα ανδρών εδώ και χρόνια λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο προβαίνοντας σε παρόμοιες πράξεις, με τα θύματα να κρατούν τα στόματά τους κλειστά λόγω του φόβου. «Με την έρευνα που έχουμε κάνει, περίπου 10 άτομα είναι μπλεγμένα σε αυτήν την ιστορία, σε Ελλάδα, Κύπρο και άλλες περιοχές. Υπάρχουν συνομιλείς όπου αυτοί διαλέγουν τα θύματά τους από τα social media αφού τα παρακολουθούν καιρό. Υπάρχει ένα μοτίβο σε όλες αυτές τις καταγγελίες, ότι οι κοπέλες ναρκώνονται. Όσες μίλησαν δέχονται απειλές όπως και τώρα που έχει βγει αυτό το θέμα στην επικαιρότητα. Δεν έχουν γίνει καταγγελίες γιατί τα θύματα φοβούνται. Στον κόσμο της Θεσσαλονίκης αυτή η ομάδα ανθρώπων είναι γνωστή, απλά δεν υπάρχουν καταγγελίες γιατί από πίσω τους έχουν μεγάλη δύναμη». Ο ακτιβιστής μιλώντας στο ΜEGA αποκάλυψε ότι δέχεται απειλές και προτροπές να προσέχει αυτούς που έχουν καταγγελθεί. «Μιλάμε για ένα ολόκληρο κύκλωμα διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων».

«Η Τούνη πήρε αρκετά χρήματα και είναι φίλη με αυτούς»

Ο γνωστός ακτιβιστής μίλησε και για τη δημοσιοποίηση από πλευράς Ιωάννας Τούνη για τον άνθρωπο που είχε διαρρεύσει παλαιότερα βίντεο με την γνωστή influencer. «Το όνομα που έδωσε η Τούνη στη δημοσιότητα δεν υπάρχει στο διαδίκτυο. Υπενθυμίζω ότι η κ. Τούνη το έλυσε όλο το θέμα της εξωδικαστικά και πήρε αρκετά χρήματα για να μη μιλήσει για αυτό. Αυτό λέει κάτι και για το ποιόν της. Θέλει για μια ακόμα φορά να τραβήξει τα βλέμματα και να τα στρέψει πάνω της. Είναι φίλη με όλους τους ανθρώπους αυτούς που κατηγορούνται για αυτό το πράγμα, έχει άμεση επαφή με όλους».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA