Μενού
  • Α-
  • Α+

Κομβικής σημασίας θεωρείται η νέα κατάθεση της Γεωργίας Μπίκα την Παρασκευή (21/1) στην ανακρίτρια, όπου μάλιστα θα υπάρχει και παρουσία ψυχολόγου. Η 24χρονη που έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού στο ρεβεγιόν που έγινε σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ετοιμάζεται να δώσει νέα συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση και σύμφωνα με πληροφορίες πολύ σημαντικό ρόλο έχει παίξει η παροχή ψυχολογικής υποστήριξης. 

Διαβάστε ακόμη: Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Ερχονται εξελίξεις με καταθέσεις των εμπλεκόμενων

Η απώλεια μνήμης που όπως έχει καταθέσει τις τρεις πρώτες φορές η 24χρονη, επήλθε από «νάρκωση» (σ.σ. απομένει να απαντηθεί από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων) φαίνεται πως έχει αποκατασταθεί σε ορισμένα καίρια σημεία. Τα τελευταία 24ωρα το θύμα έχοντας την πολύτιμη συνδρομή ειδικού, δουλεύει επάνω στην ανάκτηση μνήμης, με τις αρχές να περιμένουν στοιχεία που μπορούν να βοηθήσουν στις έρευνες. Αυτό κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό, έπειτα από την αρνητική τροπή που πήρε η προσπάθεια συλλογής οπτικού υλικού από τις κάμερες του ξενοδοχείου στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, δόθηκε υλικό μόνο από τους εξωτερικούς χώρους (κεντρικές εισόδους και πλαϊνή είσοδο), καθώς όπως υποστηρίζεται στο εσωτερικό, σε κοινόχρηστους χώρους και στους διαδρόμους των ορόφων δεν υπάρχουν κάμερες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στις έρευνες. Ετσι, με βάση τις πληροφορίες του MEGA, μόνο οι τοξικολογικές εξετάσεις είναι αυτές που μπορούν πλέον να ρίξουν επιπλέον «φως» στην υπόθεση.

Θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι το δείγμα βρίσκεται προς ανάλυση στο ΑΠΘ και όχι στην Ελβετία όπως λανθασμένα διέρρευσε τις τελευταίες ώρες. Εκεί θα εξαχθούν τα αποτελέσματα και εάν δεν κριθούν σαφή, τότε θα σταλεί το δείγμα στο εξωτερικό προς επιπλέον εξέταση. Πάντως, η 24χρονη τονίζει ότι ο ιατροδικαστής την είδε 3 μέρες μετά την καταγγελία της, ο ανακριτής δύο εβδομάδες μετά και υποστηρίζει ότι δεν της έγιναν αιματολογικές εξετάσεις παρά μόνο ανάλυση ούρων.

«Ουδέποτε διέπραξα βιασμό» - Η πρώτη δήλωση του 27χρονου

Στο μεταξύ, ο 27χρονος Β.Λ. γόνος γνωστής οικογένειας που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του βιασμού, «έσπασε» τη σιωπή του, κάνοντας την πρώτη του δημόσια δήλωσή στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1: «Επί πολλές μέρες τόσον εγώ ως πρόσωπο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά μου διασύρεται, ''δικάζεται'', αλλά και ''καταδικάζεται'', για μια υπόθεση που εκκρεμεί σε στάδιο προδικασίας ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε ένα κράτος δικαίου, ο κάθε κατηγορούμενος [οποιοσδήποτε και αν είναι] τεκμαίρεται αθώος, μέχρι να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία η ενοχή του. Η μονόπλευρη υιοθέτηση μιας κατηγορίας, χωρίς στοιχειώδη γνώση και διασταύρωση των στοιχείων της δικογραφίας, δεν προάγει τον νομικό μας πολιτισμό και καταστρατηγεί με τον πιο θεαματικό τρόπο το τεκμήριο αθωότητας, που δικαιούται να απολαμβάνει ο κάθε κατηγορούμενος.

Η αβασάνιστη αποδοχή των ισχυρισμών της μιας πλευράς παραγνωρίζει ότι σε κάθε υπόθεση υπάρχει και η αντίθετη πλευρά [και στη προκειμένη περίπτωση η δική μου πλευρά, ως κατηγορούμενου]. Το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον. Επέλεξα επί τόσες ημέρες να σιωπήσω, παρά το ότι στην δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία ,που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια, και το έπραξα, γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά της συγκεκριμένης υπόθεσης και να αποφανθεί επί αυτών.

Ωστόσο, μετά τον καταιγισμό των ειδήσεων, που παρουσιάζουν μονόπλευρα την μια εκδοχή, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα ''βιασμό'' σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της [και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας]. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα πληροφόρησης, σέβομαι απεριόριστα το δικαίωμα γενετήσιας ελευθερίας του κάθε προσώπου, ζητώ όμως να δημοσιοποιηθούν οι παραπάνω θέσεις μου, αφού βασική αρχή της δημοσιογραφίας είναι η αμφίπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού. 

Ζητώ να αντιμετωπισθώ ισότιμα με την μηνύτρια, να μην προσβάλλεται η προσωπικότητά μου, να μη προβάλλεται καταχρηστικά και εντελώς ταξικά η οικονομική θέση και η κοινωνική κατάσταση της οικογένειάς μου, ως δήθεν στοιχείο σε βάρος μου και να γίνει σεβαστό τεκμήριο αθωότητας. Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μια και μοναδική αποτύπωση της θέσης μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων».

Ηλίας Γκιώνης: «Εμπλέκεται και Κύπριος, θα δώσω τα στοιχεία»

Νέα διάσταση, έδωσε με ανάρτησή του, ο Ηλίας Γκιώνης, ο οποίος ανέφερε ότι «το κύκλωμα μαστροπείας έχει ανθρώπους παντού» και ενημέρωσε ότι θα καθυστερήσει την γραπτή κατάθεσή του. Ο Ελληνας ακτιβιστής κατήγγειλε σε ΜΜΕ της Κύπρου πως πιθανόν εμπλέκεται και Κύπριος στην υπόθεση του ομαδικού βιασμού. Μάλιστα, αναφέρει πως θα στείλει επιστολή στον αρχηγό της αστυνομίας ώστε να ερευνηθούν οι καταγγελίες από κοπέλες που έχει στα χέρια του ο ίδιος, αναφέροντας ότι «το συγκεκριμένο κύκλωμα -μαστροπείας- έχει ανθρώπους παντού».

«Με προσέγγισαν οι Αρχές από την Κύπρο για να στείλω επιστολή με όλα τα στοιχεία που έχω για την εμπλοκή της Κύπρου στο κύκλωμα και άλλα… Θα την έστελνα σήμερα αλλά δεν πρόλαβα γιατί έτρεχα. Ευτυχώς μια κοπέλα που μου είχε στείλει email, έστειλε και στον δικηγόρο μου και του είπε να μη στείλω την επιστολή», δήλωσε ο Ηλίας Γκιώνης.

«Εχω στοιχεία για κύκλωμα στην Κύπρο, πρώτα θα μιλήσω με τον δικηγόρο μου»

Ο ίδιος πρόσθεσε για τον βιασμό της κοπέλας ότι «...έχω πληροφορίες που το επιβεβαιώνουν. Έχω κάνει back up σε διαφορετικές συσκευές. Παράλληλα, έχει και ο δικηγόρος μου τα αρχεία, αλλά και άτομα σε όλη την Ελλάδα, που εμπιστεύομαι και έχουν ασφαλές σύστημα. Στις Αρχές δεν θα δώσω κανένα στοιχείο αν δεν μιλήσω πρώτα με τον δικηγόρο μου, αλλά και με τον δικηγόρο της κοπέλας και αυτό είναι οριστικό».

Όπως φαίνεται, ο Ηλίας Γκιώνης κάνει ξεκάθαρη αναφορά πως εμπλέκονται άτομα από την Κύπρο στο πάρτι της Θεσσαλονίκης, ενώ από τη μεριά του, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφορίδης, αποκάλυψε ακόμη ότι «...εμπλέκεται η Κύπρος ως χώρος προμήθειας και διακίνησης γυναικών για αυτά τα περιβόητα πάρτι».

Το ζήτημα έφτασε, εκτός από τον αρχηγό της αστυνομίας, και στην υπουργό Δικαιοσύνης, η οποία μίλησε στη Βουλή της Κύπρου και επιβεβαίωσε πως έχει ξεκινήσει έρευνα από τον αρχηγό της αστυνομίας, σε συνεργασία με τον γενικό εισαγγελέα, για καταγγελίες που αφορούν ένα κύκλωμα μαστροπείας, το οποίο έχει απλώσει τα «πλοκάμια» του σε Ελλάδα και Κύπρο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA