ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/01/2022 06:00

Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Ημέρα της ανακρίτριας η σημερινή – Τι θα πει η Γεωργία που θα προσέλθει με ψυχολόγο

Η Γεωργία που θα προσέλθει με ψυχολόγο σήμερα στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση του βιασμού – Καταθέτουν, επίσης, η 17χρονη φίλη και ο εργοδότης της – Τι θα πει η 24χρονη κοπέλα

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: Ημέρα της ανακρίτριας η σημερινή – Τι θα πει η Γεωργία που θα προσέλθει με ψυχολόγο
Πηγή: Unsplash, Shutterstock, facebook
Ανάγνωση:

Στο δικαστικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης στρέφονται σήμερα όλα τα φώτα σχετικά με την υπόθεση του βιασμού της Γεωργίας σε σουίτα γνωστού ξενοδοχείου της πόλης, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Η 24χρονη κοπέλα θα περάσει το κατώφλι της ανακρίτριας που χειρίζεται την υπόθεση έχοντας στο πλάι της ψυχολόγο που δουλεύουν μαζί στο κομμάτι της «ανάκτησης μνήμης». Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, η απώλεια μνήμης της Γεωργίας Μπίκα που επήλθε από «νάρκωση» (σ.σ. απομένει να απαντηθεί από τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων) φαίνεται πως έχει αποκατασταθεί σε ορισμένα καίρια σημεία κάτι που αυτόματα κάνει τη σημερινή της κατάθεση εξαιρετικά κρίσιμη.

Διαβάστε ακόμη: Ηλίας Γκιώνης - Βιασμός 24χρονης στη Θεσσαλονίκη: «Εμπλέκεται και Κύπριος, θα δώσω τα στοιχεία»

Η 24χρονη θα επαναλάβει τα όσα έχει πει ήδη και θεωρείται σίγουρο πως θα προσθέσει αν έχει θυμηθεί πράγματα, πρόσωπα και καταστάσεις κάτι που δεν μπορούσε να κάνει στις πρώτες καταθέσεις που έδωσε στην Ελληνική Αστυνομία. Αυτό μπορεί (ανάλογα και τη βαρύτητα των όσων έχει ανακαλέσει στη μνήμη της) να καθορίσουν πολλά σχετικά με την εξέλιξη της υπόθεσης.

Video Loading...

Καταθέτουν η 17χρονη φίλη και ο εργοδότης της

Εκτός, πάντως, από την 24χρονη Γεωργία, σήμερα αναμένεται να καταθέσει τόσο η 17χρονη φίλη της όσο και ο εργοδότης της. Ειδικά, δε, σε ότι αφορά τη φίλη της, η κατάθεσή της θεωρείται κομβικής σημασίας καθώς στην πρώτη της «επίσκεψη» στο τμήμα ασφαλείας Λευκού Πύργου, η 17χρονη είχε καταθέσει ότι η Γεωργία της είπε πως «αποφάσισε να γυρίσει στο πάρτι». Από την άλλη, ο εργοδότης της 24χρονης ήταν ο άνθρωπος στον οποίο τηλεφώνησε, όταν ξύπνησε στη σουίτα και στον οποίο είπε ότι νιώθει πως «κάτι κακό έχει συμβεί».

Ο εργοδότης της κοπέλας αναμένεται να καταθέσει και για όσα προηγήθηκαν του πάρτι. Η 24χρονη έκανε πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο σπίτι του και στη συνέχεια πήγε στο ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου έμελλε να πέσει θύμα ομαδικού βιασμού, όπως κατήγγειλε άμεσα στις Αρχές.

Επιπλέον, θα καταθέσει ένας φίλος του εργοδότη της, με τον οποίο πήγαν μαζί στο ξενοδοχείο, όταν τους τηλεφώνησε η Γεωργία, το πρωί ανήμερα Πρωτοχρονιάς.

Μόνο οι τοξικολογικές μπορούν να δώσουν απαντήσεις – Δεν υπάρχουν κάμερες στο εσωτερικό του ξενοδοχείου

Στο εσωτερικό του πολυτελούς ξενοδοχείου που έγινε ο βιασμός δεν υπάρχουν κάμερες κάτι που πρακτικά σημαίνει πως οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση δεν μπορούν να έχουν τις εικόνες που διακαώς επιθυμούσαν. Τους δόθηκε υλικό μόνο από τους εξωτερικούς χώρους (κεντρικές εισόδους και πλαϊνή είσοδο), που ουσιαστικά δεν δείχνουν κάτι που θα μπορούσε να προσθέσει το οτιδήποτε στην εξέλιξη των ερευνών.

Video Loading...

Κάπως έτσι, η προσοχή όλων, πλέον, στρέφεται στις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας και οι οποίες θα κρίνουν το μέλλον της υπόθεσης. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να διευκρινιστεί ότι το δείγμα βρίσκεται προς ανάλυση στο ΑΠΘ και όχι στην Ελβετία όπως λανθασμένα διέρρευσε τις τελευταίες ώρες. Εκεί θα εξαχθούν τα αποτελέσματα και εάν δεν κριθούν σαφή, τότε θα σταλεί το δείγμα στο εξωτερικό προς επιπλέον εξέταση. Όπως καταγγέλλει η 24χρονη ο ιατροδικαστής την είδε 3 μέρες μετά την καταγγελία της, ο ανακριτής δύο εβδομάδες μετά, ενώ υποστηρίζει ότι δεν της έγιναν αιματολογικές εξετάσεις παρά μόνο ανάλυση ούρων.

«Ουδέποτε διέπραξα βιασμό» - Η πρώτη δήλωση του 27χρονου

Στο μεταξύ, ο 27χρονος Β.Λ. γόνος γνωστής οικογένειας που φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση του βιασμού, «έσπασε» τη σιωπή του, κάνοντας την πρώτη του δημόσια δήλωσή στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1: «Επί πολλές μέρες τόσον εγώ ως πρόσωπο, αλλά και ολόκληρη η οικογένειά μου διασύρεται, ''δικάζεται'', αλλά και ''καταδικάζεται'', για μια υπόθεση που εκκρεμεί σε στάδιο προδικασίας ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Σε ένα κράτος δικαίου, ο κάθε κατηγορούμενος [οποιοσδήποτε και αν είναι] τεκμαίρεται αθώος, μέχρι να αποδειχθεί πέρα από κάθε αμφιβολία η ενοχή του. Η μονόπλευρη υιοθέτηση μιας κατηγορίας, χωρίς στοιχειώδη γνώση και διασταύρωση των στοιχείων της δικογραφίας, δεν προάγει τον νομικό μας πολιτισμό και καταστρατηγεί με τον πιο θεαματικό τρόπο το τεκμήριο αθωότητας, που δικαιούται να απολαμβάνει ο κάθε κατηγορούμενος.

Η αβασάνιστη αποδοχή των ισχυρισμών της μιας πλευράς παραγνωρίζει ότι σε κάθε υπόθεση υπάρχει και η αντίθετη πλευρά [και στη προκειμένη περίπτωση η δική μου πλευρά, ως κατηγορούμενου]. Το να προβάλλεται η μια μόνο εκδοχή, δεν εξυπηρετεί το δικαίωμα ενημέρωσης, ούτε το κοινωνικό συμφέρον. Επέλεξα επί τόσες ημέρες να σιωπήσω, παρά το ότι στην δικογραφία υπάρχουν συντριπτικά στοιχεία ,που καταρρίπτουν όσα ανυπόστατα ισχυρίζεται η μηνύτρια, και το έπραξα, γιατί μόνο η Δικαστική Αρχή μπορεί να κρίνει τα πραγματικά περιστατικά της συγκεκριμένης υπόθεσης και να αποφανθεί επί αυτών.

Video Loading...

Ωστόσο, μετά τον καταιγισμό των ειδήσεων, που παρουσιάζουν μονόπλευρα την μια εκδοχή, αισθάνομαι την ανάγκη να δηλώσω με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι ουδέποτε διέπραξα ''βιασμό'' σε βάρος της μηνύτριας, αφού η μεταξύ μας σωματική επαφή έγινε με την απόλυτη γνώση, συναίσθηση και συναίνεση της [και τούτο αποδεικνύεται από πλείστα στοιχεία της δικογραφίας]. Σέβομαι απόλυτα το δικαίωμα πληροφόρησης, σέβομαι απεριόριστα το δικαίωμα γενετήσιας ελευθερίας του κάθε προσώπου, ζητώ όμως να δημοσιοποιηθούν οι παραπάνω θέσεις μου, αφού βασική αρχή της δημοσιογραφίας είναι η αμφίπλευρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού.

Ζητώ να αντιμετωπισθώ ισότιμα με την μηνύτρια, να μην προσβάλλεται η προσωπικότητά μου, να μη προβάλλεται καταχρηστικά και εντελώς ταξικά η οικονομική θέση και η κοινωνική κατάσταση της οικογένειάς μου, ως δήθεν στοιχείο σε βάρος μου και να γίνει σεβαστό τεκμήριο αθωότητας. Εξυπακούεται ότι αυτή είναι η μια και μοναδική αποτύπωση της θέσης μου, αφού τόσον εγώ, όσο και ο συνήγορός μου, δεν πρόκειται να συντηρήσουμε την αναπαραγωγή δηλώσεων, απαντήσεων, συνεντεύξεων και σχολίων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΒΙΑΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΜΠΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ