Μενού
  • Α-
  • Α+

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις και σε άλλη υπόθεση βιασμού που συγκλονίζει το πανελλήνιο καθώς ο ιερέας στα Κάτω Πατήσια που κατηγορείται για τον βιασμό ανήλικης εξετάζεται από την ΕΛ.ΑΣ. για πιθανή ανάμειξή του σε παρόμοια υπόθεση με άλλο κορίτσι. Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο των Αρχών φαίνεται πως έχει μπει και η περίπτωση ενός ακόμη κοριτσιού πέρα από αυτά που έχουν βγει και έχουν μιλήσει ανοιχτά. Το συγκεκριμένο κορίτσι μάλιστα το έχει φωτογραφίσει στην κατάθεσή της και η 17χρονη που έχει καταγγείλει τον ιερέα για σεξουαλική κακοποίηση. 

Το παιδί σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι σε θέση ακόμα να καταθέσει διότι είναι σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση, ενώ υπάρχει και το εκκλησιαστικό δέσιμο που αποτελεί έναν «ανασταλτικό παράγοντα» προκειμένου να ανοίξουν και άλλα στόματα.

«Κλειδί» στην υπόθεση αναμένεται να αποτελέσει το κινητό του ιερέα καθώς αστυνομικοί θα το πάνε για ανάλυση στα εργαστήρια προκειμένου να εξεταστεί τι μπορεί να έχει διαγράψει που να σχετίζεται με την υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων που κατηγορείται. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ιερέας κατά τη σύλληψή του έδειχνε έκπληκτος και αναρωτιόταν τι έχει κάνει. «Πού την πείραξα και τα λέει αυτά για μένα. Την πείραξα κάπου;» έλεγε στους αστυνομικούς.

Σύζυγος ιερέα: «Είναι αθώος, είναι όλα ψέματα»

«Είναι αθώος, δεν έχει κάνει τίποτα. Όλα αυτά που ισχυρίζεται είναι ψέματα και θα αποδειχτούν. Είμαι βέβαιη ότι θα το δείτε. Όλα αυτά που ισχυρίζεται εκείνη είναι ψέματα. Θα αποδειχτεί η αλήθεια είναι αθώος και το πιστεύω» δηλώνει από την πλευρά της η σύζυγος του ιερέα από τα Πατήσια που συνελήφθη για τον βιασμό ανήλικης. Η πρεσβυτέρα υποστηρίζει πως η οικογένεια της έφηβης «είχε θέμα μαζί μας» επειδή είχε μείνει έγκυος, αφότου η θεία που έκανε την καταγγελία την πρότεινε και προσλήφθηκε σε κατάστημα.  

Σε ερώτηση για ποιο λόγο πιστεύει ότι έγινε η μήνυση απάντησε η πρεσβυτέρα απάντησε στο MEGA: «πάντα είχαν θέμα αυτοί μαζί μας, από τότε που έμεινα έγκυος. Από τότε που έμεινα έγκυος θεωρούσαν ότι πρόσβαλα με το ότι έπιασα δουλειά και με έβαλε εκείνη στη δουλειά και ότι έμεινα έγκυος και την πρόσβαλα με το να φύγω. Επιασα δουλειά με έβαλε εκείνη στο κατάστημα η θεία της. Και μετά από λίγο καιρό έμεινα έγκυος. Εγώ όμως έπρεπε να φύγω γιατί είχα αιμορραγία. Και μετά της είπα Μαρία μου έμεινα έγκυος για να χαρεί και αυτά και μου είπε ότι δεν έπρεπε να γίνει σε αυτό το διάστημα που με έβαλε στη δουλειά γιατί εκτέθηκε. Το διάστημα που ισχυρίζεται ότι έχει γίνει όλο αυτό, είχαμε κορονοϊό και ο άνδρας μου είχε παράλυση προσωπικού και δεν λειτουργούσε». 

Η γυναίκα ισχυρίζεται ότι έχει έγγραφο που πιστοποιεί από γιατρό πως νοσούσαν και υποστήριξε πως οι καταγγελίες για κορίτσια που έμπαιναν στο σπίτι του ιερέα και τα χρημάτιζε «είναι ψέματα». Ταυτόχρονα αρνήθηκε πως βρέθηκε πορνογραφικό υλικό στην κατοχή του ιερέα. Υποστηρίζει πως «είναι αθώος δεν έχει κάνει τίποτα σας το λέω. Και είμαι 100% σίγουρη. Και θα το λέω μέχρι τέλος. Το διάστημα που λέει το κορίτσι από τον Δεκέμβριο του 2019 μέχρι τον Μάιο του 2020 τα κατηχητικά ήταν κλειστά». 

Δικηγόρος ιερέα: «Μόδα οι καταγγελίες βιασμών»

Την ίδια ώρα, έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν και τα λεγόμενα του δικηγόρου του ιερέα στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι».Συγκεκριμένα ο δικηγόρος του ιερέα, κ. Ανδρέας Θεοδωρόπουλος, είπε ότι βλέπει «με πολλή συμπάθεια, με πόνο ψυχής τα πραγματικά άτομα που έχουν υποστεί βιασμό, που έρχονται στις αίθουσες των δικαστηρίων με ιατροδικαστικές εκθέσεις. Μήπως πρέπει να δούμε τις καταγγελίες που δεν υφίστανται; Αν δεν υπάρχουν αποδείξεις, να μην κατηγορούμε και μην καταδικάζουμε έναν άνθρωπο προτού κριθεί από τη δικαιοσύνη;

Αν έρθει κάποια και καταγγείλει τον κύριο Βασάλο που είναι όμορφο παιδί και έρθει μία 15χρονη και τον καταγγείλει, σημαίνει ότι είναι ένοχος αν δεν υπάρχουν αποδείξεις; Έχουμε καταντήσει να έχει γίνει μόδα πλέον».

Σε εκείνο το σημείο επενέβη συνεργάτης της εκπομπής, ο οποίος απάντησε στον κ. Θεοδωρόπουλο: «Μην το ξαναπείτε αυτό, σταματήστε λίγο κάποια στιγμή. Μόδα είναι το λαχούρι που φοράει η Σίσσυ. Δεν είναι μόδα να καταγγέλλουμε βιασμούς. Έλεος πια με αυτά που γίνονται εδώ πέρα».

Ωστόσο, ο δικηγόρος του ιερέα συνέχισε λέγοντας πως «θα πρέπει τα κορίτσια που υφίστανται τέτοια ψυχολογική πίεση να τα καταγγείλουν αμέσως και όχι να περιμένουν τρία χρόνια, αυτό λέω».

Τότε η Σίσσυ Χρηστίδου είπε σε έντονο ύφος: «είναι πολύ δυσάρεστο να το αποκαλείτε μόδα. Αυτό είναι το νόημα, όμως, του #metoo, να βρουν το θάρρος τα κορίτσια που κρύβουν μέσα τους αυτό τον πόνο να το πουν. Ναι, μπορεί η 17χρονη να μην είχε βρει το θάρρος της εάν δεν το είχε βρει η Σοφία Μπεκατώρου», κατέληξε η παρουσιάστρια. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA