Μενού
  • Α-
  • Α+

Αλυσίδες και στη Γλυφάδα θα χρειαστούν λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς που σφυροκοπά τη χώρα μας με χιόνια παντού! Πραγματικά μια πρωτόγνωρη κατάσταση, που αποτυπώνει το μέγεθος της σφοδρότητας των καιρικών φαινομένων, που πλήττουν την Αττική, και αναμένεται να κορυφωθούν τις επόμενες ώρες. 

Διαβάστε ακόμη: Κακοκαιρία Ελπίς: Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τα χιόνια και την κακοκαιρία στην Ελλάδα

«Η Γλυφάδα δεν φαινόταν ότι θα έχει τόσο χιόνι και έχει 20 πόντους ανάμεσα στους δρόμους. Είναι κάτι το φαντασμαγορικό», αναφέρει, μιλώντας στο Reader.gr, ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, ο οποίος σημειώνει ότι «μέχρι στιγμής το φαινόμενο αγγίζει τα όρια της Μήδειας σε πολλές περιοχές». Εκτός από τη Γλυφάδα, αλυσίδες χρειάζονται τα αυτοκίνητα και στη Βούλα αλλά και σε πολλές άλλες περιοχές των νοτίων προαστίων.

Οπως επισημαίνει ο κ. Καλλιάνος, «στο Σύνταγμα δεν έχει φτάσει ακόμα ο μεγαλύτερος όγκος χιονιού. Εκτιμώ ότι αυτό θα συμβεί τις επόμενες ώρες. Από το απόγευμα προς το βράδυ θα έχουμε στο κέντρο της Αθήνας τα πιο σφοδρά φαινόμενα και μπορεί να δούμε αξιόλογες χιονοστρώσεις, τουλάχιστον 10 εκατοστά. Αυτό όμως δεν το ξέρει κανείς καθώς τον τελευταίο λόγο τον έχει ο καιρός για το πόσο θα χιονίσει σε αυτές τις περιοχές. Πάντως, μέχρι αύριο το μεσημέρι με εξάρσεις θα έχουμε σε όλο τον νομό Αττικής χιονοπτώσεις και αξιόλογες χιονοστρώσεις στα κεντροβόρεια και ανατολικά τμήματα. Πρέπει να κάνουμε πολλή υπομονή καθώς θα χιονίζει πάρα πολύ πυκνά». 

Καιρός: Χιονοθύελλες για τις επόμενες 36 ώρες φέρνει η κακοκαιρία Ελπίς 

Ο μετεωρολόγος, Γιάννης Καλλιάνος, αναφέρει ακόμη ότι θα έχουμε χιονοθύελλες κυρίως σε Αττική και Εύβοια. «Χιονοκαταιγίδες και χιονοθύελλες θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες 36 ώρες. Περισσότερη προσοχή σε Αττική, Βοιωτία, Εύβοια και Σποράδες. Όσον αφορά στις πόλεις, μεγάλη προσοχή στην Χαλκίδα, Λιβαδειά, Θήβα, Λαμία, βόρεια τμήματα της Αθήνας και ΝΑ Πελοπόννησο», σημειώνει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Το ύψος χιονιού θα φτάσει πάνω από τους 25 πόντους στα βόρια προάστια, τους 5 με 10 πόντους στο κέντρο της Αθήνας. Θα ξεπεράσει τους 40 πόντους στην Εύβοια, τους 20 πόντους σε Φθιώτιδα και Βοιωτία. Θερμοκρασίες θα έχουμε 0 και 1 βαθμό Κελσίου και την Τετάρτη όταν έχουν σταματήσει οι χιονοπτώσεις και ξαστερώσει θα δούμε ακόμα και -4, -5 βαθμούς Κελσίου στα βόρεια τμήματα της Αττικής. Τώρα στην Δυτική Μακεδονία γύρω από την Κοζάνη έχουμε θερμοκρασία -9 βαθμούς Κελσίου, στο Μέτσοβο -8, ακόμα και στα 1000 μέτρα υψόμετρο στην Πάρνηθα έχουμε -7βαθμούς Κελσίου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA