Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία ολόκληρη επιχείρηση στήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (24/1) για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά πολιτών που βρίσκονταν στην αμαξοστοιχία που συγκρούστηκε με τρένο λίγο έξω από τη Λιβαδειά εξαιτίας της κακοκαιρίας Ελπίς και της σφοδρής χιονόπτωσης στην περιοχή. 

Διαβάστε ακόμη: Κακοκαιρία Ελπίς: Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τα χιόνια και την κακοκαιρία στην Ελλάδα

Η αμαξοστοιχία ήταν ακινητοποιημένη μέχρι το σταθμό της Δαύλειας, έτσι ώστε να μπορέσουν πυροσβεστική και ΕΚΑΒ να προσεγγίσουν και να μεταφέρουν τραυματίες. Στην αμαξοστοιχία που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα επέβαιναν 200 επιβάτες και σύμφωνα με πληροφορίες, οι 15 τραυματίες έχουν ήδη απομακρυνθεί από το σημείο της σύγκρουσης. Από αυτούς, 11 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Λιβαδειάς με 2 εξ αυτών να κρίνονται ως σοβαρά περιστατικά και 4 άτομα μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Λαμίας, ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ένα 9χρονο κορίτσι και οι άλλοι 3 είναι ελαφριά τραυματίες.

 

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της πυροσβεστικής, αφού στο τρένο με αριθμό 54 που κατευθύνονταν από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη και το οποίο είχε αναχωρήσει από την Αθήνα στις 12:15 το μεσημέρι, είχαν εγκλωβιστεί επιβάτες.

Το συγκεκριμένο τρένο ακινητοποιήθηκε για πολλές ώρες στον σταθμό της Λιβαδειάς, καθώς έπαθε βλάβη από τα πολλά χιόνια στο μπροστινό τμήμα του, με συνέπεια να χρειαστεί να μετακινηθούν εκεί ειδικά συνεργεία του ΟΣΕ να αποκαταστήσουν τη βλάβη, για να μπορέσει να προχωρήσει.

Παρά το γεγονός ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη λίγα χιλιόμετρα μετά το σταθμό της Λιβαδειάς, το τρένο ακινητοποιήθηκε πάλι, καθώς είχε όγκους χιονιού μπροστά του, που δεν του επέτρεπαν να κινηθεί. Ίδιες πληροφορίες σημειώνουν ότι τότε κλήθηκε μία μηχανή από το σταθμό της Οινόης να κατευθυνθεί στην πίσω πλευρά του τρένου για να βοηθήσει, έτσι ώστε να ξεπεράσει τα εμπόδια και να συνεχίσει την πορεία του.

Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, όταν η μηχανή πλησίασε στο τελευταίο βαγόνι έπεσε με δύναμη πάνω σε αυτό, χωρίς να μπορεί μέχρι στιγμής να δοθεί κάποια εξήγηση. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και είχε σαν συνέπεια τον τραυματισμό των επιβατών. Τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να μεταφέρουν τους τραυματίες και να δοθεί τέλος στην μεγάλη περιπέτεια που βίωσαν οι άτυχοι πολίτες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA