Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολο το βράδυ συνεργεία προσπαθούσαν να καθαρίσουν κεντρικούς δρόμους ώστε να αποδοθούν και πάλι στην κυκλοφορία, ωστόσο τα προβλήματα στα βόρεια και στα ανατολικά της Αττικής παραμένουν έντονα, ιδιαίτερα σε ότι έχει να κάνει με μικρότερους δρόμους. Η κακοκαιρία Ελπίς και το χιόνι που έπεσε όλη την ημέρα χθες αλλά και τη νύκτα έχουν καταστήσει τους περισσότερους δρόμους απροσπέλαστους.

Κακοκαιρία Ελπίς: Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τα χιόνια και την κακοκαιρία στην Ελλάδα

Η κυκλοφορία εντός της Αττικής οδού και στα δύο ρεύματα έχει διακοπεί εδώ και πολλές ώρες με τα συνεργεία, και τη συνδρομή του στρατού, να επιχειρούν απεγκλωβισμούς οδηγών. Παράλληλα έχει διακοπεί η κυκλοφορία:

  • Στην περιφερειακή Υμηττού και στα δύο ρεύματα
  • Στην περιφερειακή Αιγάλεω και στα δύο ρεύματα

Αντίθετα, κανονικά διεξάγεται, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η κυκλοφορία των οχημάτων στην Eθνική Oδό Αθηνών - Κορίνθου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Την ίδια στιγμή η κυκλοφορία των Ι.Χ. αυτοκινήτων και των λεωφορείων, στη Νέα Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, από την 56,728η χ/θ (κόμβος Σχηματαρίου), έως την 135,715η χ/θ (διόδια Τραγάνας), διεξάγεται και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Επίσης, με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεάγεται η κυκλοφορία και στο τμήμα της Νέας Εθνικής Οδού Σχηματαρίου – Χαλκίδας, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από την 0,000η χ/θ (κόμβος Σχηματαρίου), έως την 11,000η χ/θ (Υψηλή Γέφυρα Χαλκίδας). Και στα δύο τμήματα παραμένει σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων, άνω των (3,5) τόνων.

Οι δρόμοι που είναι κλειστοί στην Αττική

Χειρόφρενο σε λεωφορεία και τρόλεϊ 

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ θα είναι τουλάχιστον όλο το πρωί της Τρίτης η Αθήνα, καθώς όπως ανάφερε με ανακοίνωσή του ο ΟΑΣΑ οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν «καθιστούν αδύνατη την εκτέλεση των πρωινών δρομολογίων».

Παράλληλα σημειώνεται πως γίνονται από το πρωί έλεγχοι από ειδικά συνεργεία αλλά και πως «προτεραιότητα, εφόσον αυτό καταστεί εφικτό, θα δοθεί στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά με στόχο να καλυφθούν οι κεντρικοί οδικοί άξονες»

Πώς κινούνται Μετρό και Ηλεκτρικός

Από νωρίς το πρωί της Τρίτης, η γραμμή 1 του Μετρό, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, λειτουργεί στο τμήμα Ν. Ιωνία - Πειραιάς και αντίστροφα.

Στις γραμμές 2 και 3 του μετρό θα εκτελούνται κανονικά τα δρομολόγια με εξαίρεση το κομμάτι από τη Δουκίσσης Πλακεντίας μέχρι και το Αεροδρόμιο όπου δεν θα κινούνται οι συρμοί και δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια.

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με το τραμ ο προγραμματισμός αναφέρει πως στις 8 το πρωί της Τρίτης θα αρχίσουν να διεξάγονται κανονικά τα δρομολόγια.

  • Γραμμή 6 “Σύνταγμα- Πικροδάφνη”: Αποκατάσταση κυκλοφορίας σε όλο το Δίκτυο της Γραμμής
  • Γραμμή 7 “Ασκληπιείο Βούλας – Ακτή Ποσειδώνος”: Προσωρινός τερματικός σταθμός η στάση «ΠΑΛ. ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ», λόγω πτώσης δέντρου στην εναέρια γραμμή ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ προς ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ ΒΟΥΛΑ.

Ποια δρομολόγια του ΟΣΕ καταργούνται

Σε τι αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ καταργούνται τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών IC 50 & 52  (Αθήνα - Θεσσαλονίκη), IC 51 & 53 (Θεσσαλονίκη - Αθήνα) καθώς και 884-885 (Αθήνα - Καλαμπάκα / Καλαμπάκα - Αθήνα). Ο Προαστιακός θα λειτουργήσει μετά τις 12 το μεσημέρι (Πειραιάς - Αθήνα - Αεροδρόμιο, Κιάτο - Αεροδρόμιο, Αθήνα - Χαλκίδα).Το υπόλοιπο δίκτυο της Πελοποννήσου (Προαστιακός Πατρών, Κατάκολο - Ολυμπία, Διακοπτό - Καλάβρυτα) και βορείως του Παλαιοφαρσάλου (Λάρισα - Θεσσαλονίκη, Καλαμπάκα - Λάρισα - Βόλος, Έδεσσα - Φλώρινα, Θεσσαλονίκη - Σέρρες - Δράμα) θα λειτουργήσει κανονικά

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA