Κοινωνία

Αττική Οδός: «Μου έσπασαν τα νερά και γέννησα πρόωρα», καταγγέλλει μητέρα

«Μου έσπασαν τα νερά μέσα στο αμάξι. Εχω ένα μωρό 35 εβδομάδων. Ημουν στον όγδοο. Κινδύνευσε η ζωή μου και η ζωή του παιδιού μου. Δεν θέλω καμία συγγνώμη»

Πηγή: Glomex

«Μου έσπασαν τα νερά μέσα στο αμάξι. Εχω ένα μωρό 35 εβδομάδων. Ημουν στον όγδοο. Κινδύνευσε η ζωή μου και η ζωή του παιδιού μου. Δεν θέλω καμία συγγνώμη». Ετσι περιγράφει τον εφιάλτη που αναγκάστηκε να ζήσει γυναίκα σε προχωρημένη εγκυμοσύνη που βρέθηκε να είναι εγκλωβισμένη στην Αττική Οδό λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς. Η συγκεκριμένη γυναίκα, όπως λέει στον Alpha, γέννησε πρόωρα λόγω της ταλαιπωρίας της.

Αρχικά, ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις και η γιατρός της τη συμβούλευσε να πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις. «Μου έσπασαν τα νερά μέσα στο αμάξι», λέει η γυναίκα για να προσθέσει: «Πήγαινα στο νοσοκομείο αλλά όχι για να γεννήσω... Με απεγκλώβισαν νύχτα οι αστυνομικοί. Όταν έφτασα τελικά στο νοσοκομείο έγινε ένας χαμός! Αν δεν είχα φτάσει, δεν ξέρω τι θα γινόταν».

Περιγράφοντας την κατάσταση, ο άντρας της αναφέρει: «Όπως βγήκαμε στην Αττική Οδό, δεν το περίμενα εγώ αυτό το πράγμα. Με το που μπαίνω, έβλεπα μπροστά μου το απόλυτο χάος και τον απόλυτο τρόμο! Λέω στην γυναίκα μου, "μην αγχώνεσαι και προχωράμε". Αφού έκανα ένα χιλιόμετρο ακινητοποιηθήκαμε… Κάλεσα την Άμεση Δράση και έπεφτε η γραμμή. Όταν το σήκωσαν τους εξήγησα… Αυτό το πράγμα που ζούσαμε πάνω από 2,5 ώρες εγκλωβισμένοι… Δεν μπορούσα ούτε στην έξοδο να βγω».

«Το μωρό ήταν τυλιγμένο στον ομφάλιο λώρο, είχε δύο περιτυλίξεις. Είναι πολύ επικίνδυνο. Αυτή τη στιγμή έχω ένα πρόωρο στην αγκαλιά μου και κλαίω κάθε μέρα», συνεχίζει η γυναίκα που γέννησε πρόωρα μετά την ταλαιπωρία της. «Τους έλεγα ''δείξτε έλεος''» λέει ο πατέρας του μωρού, τονίζοντας ότι «ήρθε η αστυνομία όταν πια παίζαμε με τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα. Ήρθαν από παραδρόμους, από τη Λαυρίου».«Σώθηκε η μπέμπα μου. Είναι καλά αλλά επειδή είναι πρόωρη, δεν μπορώ να την πάρω στο σπίτι μου. Θα φύγω χωρίς μωρό από το μαιευτήριο», συνεχίζει η γυναίκα.

Δικηγόρος ζευγαριού: Κινδύνεψε η ζωή της μητέρας αλλά και του μωρού

Σύμφωνα με τη δικηγόρο του ζευγαριού, Γιάννα Παναγοπούλου, «έχουμε δεκάδες περιπτώσεις συνανθρώπων μας που κινδύνευσε η ζωή τους. Από χθες μας καλεί ο κόσμος και είναι αγανακτισμένος. Το ζευγάρι μας έχει δώσει την εντολή να κινηθούμε νομικά. Είναι πάρα πολλές οι περιπτώσεις συνανθρώπων μας που μας λένε ότι δεν δικαιολογείται στην Ελλάδα του 2022 να παραμένουν στο έλεος, αποκλεισμένοι για ώρες. Οι περιπτώσεις είναι πάρα πολλές και σοβαρότατες».

Ακολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ