Μενού
  • Α-
  • Α+

Σάλος έχει δημιουργηθεί μετά από την εμφάνιση ενός εγγράφου ντοκουμέντο, που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΣΚΑΪ και σύμφωνα με το οποίο η διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού είχε ενημερωθεί εγκαίρως για το τι θα ακολουθούσε με το «χτύπημα» της κακοκαιρίας Ελπίς

Η Αττική Οδός από την πλευρά της διαψεύδει το εν λόγω έγγραφο και σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Η εταιρεία ΑΤΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Α.Ε. διαψεύδει κατηγορηματικά την πληροφορία που μετέδωσε τηλεοπτικός σταθμός, και αναπαράγουν ενημερωτικά μέσα, σύμφωνα με την οποία ζητήθηκε από την Τροχαία να κλείσει η Αττική Οδός στις 10.00 π.μ. της Δευτέρας και η εταιρεία δεν το δέχθηκε».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, το έγγραφο - ντοκουμέντο προέρχεται από την Τροχαία Αττικής Οδού, η οποία στις 10 το πρωί της Δευτέρας έστειλε αίτημα στη διαχειρίστρια εταιρία να κλείσει την κυκλοφορία των οχημάτων, ξεκινώντας από τα βαρέα οχήματα. Το αίτημα στην ουσία προειδοποιούσε από νωρίς και πίεζε, όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές προκειμένου να «φράξουν» οι είσοδοι και τα διόδια, κάτι που όμως δεν εισακούστηκε ή δεν εκτιμήθηκε σωστά από τους αρμόδιους της διαχειρίστριας εταιρείας.

Οταν πολύ αργότερα η εταιρεία έκανε αποδεκτό το αίτημα, τα 36 εκχιονιστικά μηχανήματα δεν μπορούσαν να καθαρίσουν τον δρόμο καθώς είναι βαρέως τύπου, δεν είναι μικρά, ούτε ευέλικτα και δεν προπορεύονταν των οχημάτων των πολιτών Η σύμβαση του κράτους με την διαχειρίστρια εταιρεία της Αττικής Οδού, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, προβλέπει ότι η διαχειρίστρια εταιρία είναι αυτή που αποφασίζει για την διακοπή της κυκλοφορίας, δηλαδή αυτή το ζητάει από την Τροχαία (δεν μπορεί να το αποφασίσει μόνη της δηλαδή η τροχαία αν δεν το ζητήσει η εταιρεία) κάτι το οποίο από ότι φαίνεται έγινε στις 14.00 το μεσημέρι, αλλά μόνο για τα βαρέως τύπου οχήματα και όχι για τα οχήματα των πολιτών που ήδη συσσωρεύονταν στην Αττική Οδό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA