Μενού
kalogritsas
Χρήστος Καλογρίτσας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τέσσερις ώρες παρέμεινε στο γραφείο της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου, αρεοπαγίτου Ευδοξίας Κιουπτσίδου-Στρατουδάκη ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας ο οποίος εκλήθη να απολογηθεί για συνέργεια στην παράβαση καθήκοντος του πρώην υπουργού Νίκου Παππά σε σχέση με τον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών του 2016.

Ο κ. Καλογρίτσας θα επανέλθει και αύριο το πρωί καθώς δεν ολοκληρώθηκε σήμερα η απολογία του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο επιχειρηματίας κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα με το οποίο εμμένει στα όσα έχει καταγγείλει. Οπως φέρεται να είπε: «Επαναλαμβάνω τα όσα έχω περιλάβει στη μηνυτήρια αναφορά μου και έχω καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Γνώριζα ότι θα καταστώ κατηγορούμενος εξ αιτίας των όσων αποκάλυψα. Το έκανα για να αποκαταστήσω το όνομα και την υπόληψή μου».

Υπενθυμίζεται πως η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο μετά την άσκηση ποινικής δίωξης από τη Βουλή σε βάρος του Νίκου Παππά για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος, ενώ ο Χρήστος Καλογρίτσας εγκαλείται για συνέργεια στην παράβαση καθήκοντος.

Η διερεύνηση του ρόλου του Νίκου Παππά στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών είχε ξεκινήσει μετά από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε ο επιχειρηματίας στις αρχές Ιουλίου του 2020.

Όπως κατήγγειλε σε αυτή, ο λιβανέζικος κατασκευαστικός κολοσσός CCC, ιδιοκτησίας της οικογένειας Χούρι, του ζήτησε να επιστρέψει 3.000.000 ευρώ, παρουσιάζοντας ένα συμφωνητικό υπεργολαβίας για έργο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο κ. Καλογρίτσας υποστηρίζει πως επρόκειτο για μία εικονική σύμβαση, κατόπιν υποδείξεως του Νίκου Παππά ώστε να μπορέσει να καλύψει την εγγυητική επιστολή που απαιτείτο να καταθέσει τον Αύγουστο του 2016 για να συμμετέχει στον διαγωνισμό. Στόχος του σχεδίου, σύμφωνα πάντα με τον κ. Καλογρίτσα, ήταν να αποκτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ έναν τηλεοπτικό σταθμό φιλικό προς αυτόν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA